DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

„Vettel jobb a futamokon, mint Leclerc”

Ez a véleménye Nick Heidfeldnek, aki ugyan fantasztikus pilótának tartja a Ferrari ifjú monacói üdvöskéjét, de úgy érzi, miatta sokan alábecsülik a négyszeres világbajnok német képességeit.

Charles Leclerc 2019-ben érkezett meg a Ferrarihoz Sebastian Vettel mellé, s rögtön első közös évükben – amely a monacói számára csupán a második volt a Formula-1-ben is – több győzelmet és pole-pozíciót szerzett a négyszeres világbajnok, a pontversenyben is előtte végzett, sőt az időmérős párharcukat is megnyerte, miközben a német inkább hibáival hívta fel magára a figyelmet. Nick Heidfeld az F1 Beyond the Grid című műsorának legújabb adásában a maranellóiak párosára is kitért (beszélt emellett többek között Robert Kubicáról is), s ő is úgy érzi, hogy honfitársának elsősorban ez utóbbi téren kellene javítania:

vettel-leclerc-2019-dppi_1



„Úgy vélem, a legfontosabb számára, hogy kevesebb hibát kövessen el a versenyeken. Ez volt a legnagyobb hátránya az utóbbi néhány évben, ez pedig olyasmi, amit nem igazán produkált a világbajnoki éveiben.”

Heidfeld ugyanakkor úgy érzi, a látottaknál jóval szorosabb a két ferraris közötti párharc, sőt a versenyeken igazából egykori BMW-s kollégája az erősebb: „Véleményem szerint a futamokon valójában Vettel van fölényben. Ha megnézzük az időmérős tempójukat, Sebnek volt néhány problémája a tavalyi év elején, de szerintem túljutott ezeken, és elég szoros volt közöttük a csata. Nem arról volt szó már, hogy Leclerc minden alkalommal legyőzte. Ha a nyers tempót vesszük, Leclerc talán kicsit többet fejlődne, mint Vettel, pusztán abból a tényből kiindulva, hogy fiatal és még sokat tanul, de úgy gondolom, igencsak kiegyenlített a küzdelem közöttük.”

A már visszavonult német ex-F1-es arra is rámutatott, hogy Leclerc berobbanása miatt sokan talán alábecsülik Vettel képességeit: „Leclerc nyilvánvalóan fantasztikus pilóta. Viszont a megérkezése óta sem mondtam vagy gondoltam egyszer sem, hogy Vettel nem végez jó munkát. Szerintem ez tipikusan olyan eset, amikor megérkezik egy fiatal, akit addig senki sem sorolt az élmezőnybe, aztán legyőzi a világbajnokot. Emiatt sokan azt gondolják, Vettel nem jó versenyző, de lehet, hogy pár év múlva mindenki azt mondja majd: ’oké, nézd meg Leclerc-t’. Lehet, hogy addigra világbajnok lesz és minden csapattársát legyőzi, s ez akkor más megvilágításba helyezi majd a dolgokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: