DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Marko: Wolff gyorsan változtatja a véleményét

Egyes hírek szerint kiutat keres a Mercedes-Daimler körből, de ő természetesen tagad - ezzel együtt mostanában elég sűrűn változtatta meg a véleményét fontos kérdésekben.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint Toto Wolff, a Mercedes vezére összevissza ugrál a különböző "térfelek" kozött és nem nagyon lehet adni a szavára az elmúlt időszakban. Wolff több dologban is meggondolta magát az utóbbi időben, már az Ausztrál Nagydíj elhalasztását érintő szavazás is miatta változott meg, de azóta több hasonló dolog is történt - a riválisok vezetői nem igazán értik, hogy mi történik.

na_1



"Néhány héttel ezelőtt még arról beszélt, hogy a Mercedes belemegy a százmillió dolláros költségsapkába, majd most írt egy levelet az FIA-nak, amelyben már 145 millióról beszél. Először a pilóták fizetési sapkáját is 2021-től akarta bevezetni, aztán most már ugyanezzel kapcsolatban 2025-ről beszél" - mondott két példát Marko az F1-Insidernek.

A Motorsport-Total találgatása szerint Wolff kapcsolata megromlott a Daimler vezetőségével és valóban kiutat, alternatívát keres magának a Mercedesen kívül, azért viselkedik így. A fő alternatíva természetesen Lawrence Stroll és az F1-be jövőre megérkező Aston Martin lehet akkor is, ha minden alkalommal letagadott minden ezzel kapcsolatos pletykát - ennyi véletlen azért nem valószínű, hogy létezik, ráadásul legutóbb már arról szóltak a hírek, hogy részesedést is vásárolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: