DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Heidfeld: Alonso jobb volt, mint Hamilton

Bár azt elismeri, hogy a hatszoros világbajnok brit volt talán a legtehetségesebb az ellenfelei közül, ugyanakkor a kétszeres vb-győztes spanyolt összességében komplettebb versenyzőnek tartja.

Nick Heidfeld volt az F1 Beyond the Grid című műsorának legújabb vendége, a német ex-F1-es pedig többek között Robert Kubicáról, valamint a Ferrari jelenlegi párosáról is véleményt alkotott. A Formula-1-ben összesen 12 idényt lehúzó és ez idő alatt 13 dobogós helyezést szerző, de győzelemig nem jutó pilóta ezen kívül azt a kérdést is megkapta, hogy kiket tart a legerősebb ellenfeleinek a pályafutásából, s ő főként Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont emelte ki, noha versenyzett például Michael Schumacher és Kimi Raikkönen ellen is (utóbbinak a csapattársa is volt).

alonso-hamilton-heidfeld-dppi



„Azt mondanám, hogy a legkomplettebb versenyző Alonso volt… Hamilton talán a legtehetségesebb, de az én szememben Alonso volt a legjobb” – vélekedett Heidfeld. „Egyértelműen Alonso az, akit a legszívesebben viszontlátnék az F1-ben. Amikor távozott az F1-ből, azt gondoltam, hogy szeretném újra versenyezni látni, mert egyértelműen ő az egyik legjobb. Világbajnok volt, de többször is megérdemelte volna, hogy megnyerje. Fantasztikus volt őt nézni, és olykor elég extrém volt az autón kívül is azok alapján, amilyen történeteket hallani arról, mit csinált a csapaton belül és hogyan játszott bizonyos dolgokkal, amelyek végül nem is mindig váltak az előnyére. Szerettem ellene versenyezni is. Talán ő ellen élveztem a leginkább a versenyzést, mert mindig fair volt – nos, nem mindig, de a legtöbbször igen…!”

Heidfeldnek egy ízben alkalma volt egészen közelről megfigyelni az említett két klasszis vezetését: „Volt egy év, amikor nem versenyeztem, akkor [2010-ben – a szerk.] Monacóban még egy átlagos nézőnél is közelebb kerültem a pályához, és szemre ez a két pilóta tűnt ki számomra, ahogy átmentek a kanyarokon és ahogy az autót kontroll alatt tartották. És Hamilton még extrémebb volt abban, amennyi kockázatot vállalt és amennyire közel ment a korlátokhoz, viszont sokkal kevésbé volt konzisztens, mint Alonso. De szerintem ez változott, Hamilton sokkal kiegyensúlyozottabbá vált, már nem annyira agresszív és veszélyes, ha megnézzük Monacót például.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: