DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Coulthard: Kimi volt az egyik leggyorsabb az F1-ben

A skót, aki annak idején három évig volt a finn csapattársa a McLarennél, jó véleménnyel van Raikkönenről – még úgy is, hogy ellentétes személyiségük okán nem alakult ki szoros kapcsolat közöttük.

Kimi Raikkönen 2002-ben, a Saubernél eltöltött újoncidény után érkezett meg Mika Hakkinen helyére a McLarenhez, ahol a már 1996 óta a wokingiakat erősítő David Coulthard volt a csapattársa. Kettejük között kilenc év volt a különbség, ám a skót szerint nem is ez okozott „nehézséget” kettejük kapcsolatában, hanem az eltérő személyiségük: Raikkönen akkoriban még komoly bulizó hírében állt, míg Coulthard sokkal merevebb volt. Minderről az írországi RTE-nek beszélt a Coulthard (aki egyébként egy ferraris lehetőségről is nyilatkozott ugyanott):

raikkonen-coulthard-2003-dppi



„Kimit illetően az életkorbeli különbség olyasmi volt, mint amikor Damon [Hill – a szerk.] és én együtt versenyeztünk a Williamsnél. Az életkor kevésbé jelent problémát, ha te vagy az idősebb. Ha a 20-as éveid elején jársz, sokkal nagyobb ügy a korbéli különbség. Kimi nagyon csendes volt, egyértelműen gyors…”

„Nem arra koncentráltam, hogy barátokat szerezzek, hanem arra, hogy a lehető leggyorsabbá tegyem az autót. Megértettük, hogy a csapattársunkkal együtt dolgozunk az autó fejlesztésén, és ezt is tettük. De sosem alakult ki közöttünk igazi kapcsolat, ilyen tekintetben kicsit Eddie Irvine-ra hasonlított. Olykor beszélek Kimivel, ami elég kellemes is, de azon túl nincs más. Egyszerűen csak két eltérő típusú ember vagyok eltérő szemléletmóddal.”

Coulthard rendkívül jó véleménnyel van amúgy egykori csapattársáról, aki szerinte még a 2020 végén lejáró szerződése után is maradhat az Alfa Romeónál és az F1-ben: „Egyértelműen az egyik leggyorsabb volt a Formula-1-ben. Úgy vélem, néhány éve már túljutott a csúcson, de elég lendületben van benne ahhoz, hogy még néhány évet lehúzzon az Alfa Romeónál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: