DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ricciardo kínjában ismétléseket néz

Az ausztrál F1-es pilóta szörnyen viseli a kényszerszünetet. Neki már mindegy, hogy nézőkkel vagy nézők nélkül, csak kezdődjön végre az idei szezon, mert ki van éhezve a versenyzésre.

Ahogy telnek a világjárvány közepette eltöltött hetek, úgy válik egyre nehezebbé a négy fal között, az emberektől és a kedvelt tevékenységeinktől távol tartani magunkat. Így van ezzel Daniel Ricciardo is, aki hiába tölti a kényszerszabadságot egy csodás nyugat-ausztráliai családi farmon, az adrenalin-megvonással nem tud mit kezdeni. Ellenfeleihez hasonlóan december óta ő sem versenyzett, így saját bevallása szerint szörnyen éhezik egy versenyhétvégére.

 ric-potre-20201



 „Már ott tartok, hogy régi versenyeket nézek újra, és ismét azt az érzést akarom érezni. Egyértelmű a törekvés arra, hogy a megfelelő körülmények között megvalósuljon a szezon. Ha ehhez az kell, hogy zárt kapuk mögött kezdünk, hát legyen. Sportemberként november, december óta nem versenyezni – persze, hogy az egyetlen dolog, amit akarok, az a versenyzés. Szóval amint azt mondják, hogy kezdhetünk… Persze jó lenne közönséggel, de ha nélkülük is tudunk, azt is bármikor elfogadom.”

Hogy mikor kezdődhet a szezon, azt egyelőre még a szervezők sem tudják. Hivatalosan a június 28-i Francia Nagydíjjal kezdődne az év, de a Formula1.com oldalán néhány napja elérhetetlen a menetrend, így az illetékesek valószínűleg egy teljesen újat állítanak össze.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: