DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ha szólnak Ricciardónak, máris indul a farmról

Szkeptikus a mezőny ausztrál pilótája: szép lenne júniusban kezdeni, de szerinte tovább csúszik a szezonnyitó. A családi farmon szigetelte el magát, ahol folyamatosan edz.

Daniel Ricciardo Nyugat-Ausztráliában, a családi farmon szigetelte el magát, ahogy fogalmaz „pár állattal körülvéve”. Az ausztrál a téli szünethez hasonlóan edz, hogy készenlétben tartsa magát, ha pozitív hír érkezne:

„Nem nagyon tudjuk, hogy mikor tudunk útnak indulni és újra versenyezni. Amikor sikerül, a naptárunk valószínűleg nagyon zsúfolt lesz. Szerintem az új évig megpróbálnak majd annyi versenyt belezsúfolni, amennyit lehetséges” – idézi a PlanetF1 Ricciardót, aki egy nyilvános Instagram-videóchatben fejtegette a szezon kilátásait.

 

„Csak ezeket a látogatókat fogadom” – posztolta Instagramján a képet Ricciardo


 „Amikor hívni fognak, készen állok majd. Szeretném, ha júniusban ez megtörténne, jelenleg a hónap közepéig töröltek vagy halasztottak el mindent. Egy tökéletes világban így lenne, de úgy látom, hogy csak ennél később fog megvalósulni” – mondta a Renault versenyzője.

Bizonytalanság övezi, mikor kezdődhet el a Formula-1 szezonja. Hivatalosan, pillanatnyi állás szerint június közepén tartják meg az első fordulót, a Kanadai Nagydíjat, de jó eséllyel ez a futam is az előző nyolc halasztott és törölt futam sorsára juthat. Június végére a francia, júliusban az osztrák és brit hétvége van kitűzve. Montreal azt ígérte, húsvétig, Silverstone április végéig fog döntést hozni a verseny megtartásáról, márpedig a pillanatnyi globális helyzet nem túl sok jóval kecsegtet.

A legújabb jelek szerint a csapatok sem nagyon bíznak benne, hogy két hónap alatt normalizálódik a helyzet. A Williams május végéig fizetetlen szabadságra küldött számos dolgozót, illetve csökkentette a vezetőség és pilóták bérét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: