DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Williams: Két hónap kényszerszabadság

A versenyzők és a vezetőség tagjai csak fizetéscsökkentésben részesülnek, de a grove-i személyzet jelentős része már nem kap pénzt a Williamstől a csapat válságkezelő intézkedései nyomán, amivel a fennmaradást igyekszik biztosítani.

williams_1



Pár napja a McLaren volt az első Formula-1-es istálló, amely közölte, hogy a koronavírus-járvány hatására, amely nemcsak a sportéletet, de mostanra egész Nagy-Britanniát is lebénította, komoly megszorításokra készül a csapattagok fizetésének megnyirbálásával. Ők is fizetetlen szabadságra küldték egyes alkalmazottaikat, de a Williams most kiadott hasonló közleménye talán még drámaibb hangvételű, főleg annak ismeretében, hogy a tavalyi sereghajtó istálló a mezőny egyik legrosszabb anyagi helyzetben lévő alakulata. FRISSÍTÉS: Mint a Williams mérnökétől, Jánvári Zsolttól megtudtuk, az intézkedés értelmében az állam átvállalja a munka nélkül maradt dolgozók fizetését ebben a kritikus időszakban, így nem maradnak a csapattagok bevétel nélkül.

„A COVID-19 kapcsán kialakult helyzet miatt a ROKiT Williams Racing ideiglenesen fizetés nélküli szabadságra küldi számos dolgozóját a széleskörű költségcsökkentési intézkedések keretében. Ez az időszak május végéig fog tartani, mialatt a csapat vezetőségének tagjai és versenyzői is 20%-os fizetéscsökkentéssel szembesülnek. Az új rendszer április 1-jével lépett életbe. Nagyon komolyan vesszük ezt az ügyet, a célunk azonban az, hogy megőrizzük a Grove-ban dolgozó személyzet munkáját, így teljes munkaidőben térhessenek vissza állásukba, amint a helyzet ezt lehetővé teszi.”

A megszorítás tehát jelen állás szerint két hónapig tart, és így talán még azt a kérdést is felveti, vajon a teljes leállást követően fel tud-e egyáltalán készülni a csapat egy hét alatt a Kanadai Nagydíjra való utazásra, már ha a jelenleg szezonnyitónak szánt montreali futamot valóban megrendezik a június 14-i hétvégén.

FRISSÍTÉS: Nem sokkal később a Racing Point is bejelentette, hogy átmeneti szabadságra küldi dolgozóinak egy részét, míg a két pilóta, Sergio Perez és Lance Stroll önkéntes fizetéscsökkentést vállaltak. Pontos számokat nem közölt az alakulat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: