DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean: Mi van akkor, ha azt mondják, szar pilóta vagyok?

A Haas francia F1-es versenyzője eleinte nehezen viselte a kritizáló kommenteket, de mára megtanult együttélni velük – sőt, örül is, hogy legalább érzelmeket vált ki a rajongókból.

Számos alkalommal került a kritikák kereszttüzébe az elmúlt években Romain Grosjean, aki nem egyszer amatőrnek tűnő hibákat is elkövetett a Formula-1-es versenyhétvégéken. Éppen ezért sokan nem is értették, miért tartotta meg az idei szezonra is őt a Haas, miközben a híresztelések szerint a Renault-tól távozni kényszerülő Nico Hülkenberg is elérhető lett volna számukra. A rajongók is rendre nekiesnek a franciának, a versenyző azonban mostanra megtanulta helyén kezelni ezeket a megnyilvánulásokat – minderről az F1 Beyond the Grid podcastjának legfrissebb adásában beszélt:

grosjean-teszt-2020-dppi



„Mi van akkor, ha azt mondják, hogy szar pilóta vagyok? Nos, nagyszerű… Lehet, hogy szar pilóta vagyok, de csak teljesítettem 169 nagydíjat. Ha annyira rossz lennék, képzeljük el, mennyire ostoba lehet a csapatfőnök, amelyik ott tart az autójában? Több fázison is keresztülmentem már. Egy időben olvasgattam a közösségi médiás kommenteket, és egyszerűen csak fájdalmasak voltak. Ezért abbahagytam a nézegetésüket, és tudjátok, mit? Eljutottam egy pontra, amikor azt mondtam magamnak: ’pontosan tudom, mit csinálok, mit értem el a Formula-1-ben, és mit értem el az életben’. És ha ezek a srácok úgy döntenek, hogy kemények lesznek velem, akkor én viccesen tudok visszavágni nekik.”

Grosjean saját bevallása szerint még örül is, hogy rendre téma a rajongók között, mert ez azt mutatja, hogy legalább karizmatikus személyiség: „Olykor a kommentek nem olyan jók, udvariasak vagy tiszteletteljesek, mint szeretnénk, de szerintem ez is része a közösségi médiának. Szeretem, ha az emberek megnyilvánulnak, ha azt megfelelő módon teszik és azt mondják, hogy ez vagy az nem jó, így meg lehet beszélni és magyarázni a dolgokat. Végül is örülök, hogy az emberek vagy szeretnek engem, vagy nem. Ha egy osztriga karizmájával rendelkeznék, nem érdekelném az embereket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: