DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo nem zárja ki a Red Bull-os visszatérést

Óriási meglepetést okozott azzal másfél éve az ausztrál pilóta azzal, hogy elhagyta az energiaitalosokat, de nem tudná biztosra mondani, hogy soha nem fog újra náluk versenyezni az F1-ben.

Daniel Ricciardo hosszú éveket töltött el a Red Bull kötelékeiben, öt szezont a nagycsapatnál is lehúzott a Formula-1-ben, amely idő alatt több futamgyőzelmet is szerzett. Ezért volt meglepő, amikor bejelentette, hogy 2019-től a Renault-t fogja erősíteni, amellyel tavaly a dobogóra sem jutott fel. Amikor arról kérdezték a Sky Sports videós podcastjében, hogy előfordulhat-e, hogy újra Red Bull-os színekben láthatjuk őt, így felelt az ausztrál:

ricciardo-redbull-2018-1



„Igazából még sosem tették fel nekem ezt a kérdést! Kizárnám-e, hogy valaha is visszatérek a Red Bullhoz? Nem… Azt hiszem, ha valamit megtanultam, miközben felnőttem, hogy soha nem mondd, hogy soha. Soha ne hagyj ki semmit a számításból – kivéve, ha arról van szó, hogy börtönbe menj vagy ilyesmi! Szóval soha ne mondd, hogy soha.”

A pilóta renault-s szerződése az idei év végén lejár, és maga Ricciardo is megerősítette, amit Cyril Abiteboul csapatfőnök nemrég elmondott, miszerint egyelőre a koronavírus-járvány miatt nem kezdődtek meg az egyeztetések a folytatásról.

„Nagyon nehéz bármiről is beszélni most, hiszen patthelyzet alakult ki, így nem igazán történt még semmi. Általában a versenyek, az eredmények és a forma alapján szoktak történni ezek a beszélgetések. Őszintén szólva, pillanatnyilag nemigen van miről beszélni, sokkal inkább arról szól minden, hogy hogyan birkózunk meg a jelenlegi helyzettel. Minden nagyon lassú és egy helyben áll pillanatnyilag.”

Mindenesetre Ricciardónak meggyőződése, hogy benne megvan a potenciál ahhoz, hogy újra a pódium legfelső fokáért csatázzon és fel is álljon rá: „100 százalékig biztos vagyok benne, hogy amit a múltban elértem, azt újra meg tudom csinálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: