DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo is belement a fizetéscsökkentésbe

Ezt renault-s főnöke, Cyril Abiteboul erősítette meg, aki arról is beszélt, hogy még nem kezdték meg a tárgyalásokat a hosszabbításról, de lehet, hogy verseny nélkül kell majd dönteniük.

A koronavírus-járvány miatt elmaradó futamok és a gazdasági válság több csapatot is kritikusan érinthetnek, így már több Formula-1-es istállónál szabadságolások kezdődtek. Emellett a versenyzők egy része is vállalta a fizetéscsökkentést – közéjük tartozik immár Daniel Ricciardo is, aki a hírek szerint igen komoly pénzért szerződött tavaly a Renault-hoz.

ricciardo-renault-aus-2020-1



„Már lefolytattuk ezt a beszélgetést” – mondta el Cyril Abiteboul csapatfőnök a L’Equipe-nek. „Daniel már megerősítette, hogy hajlandó rá… Szóval én is megerősíthetem, hogy csökkenni fog a fizetése. Még a feltételekről meg kell állapodnunk, de újra biztosíthatom efelől a Renault vezetését: nem aggódom, hogy ez destabilizálná az F1-es programot.”

Ricciardo szerződése egyébként 2020 végén lejár a Renault-nál, és Abiteboul szerint még nem is kezdték meg a tárgyalásokat az esetleges hosszabbításról: „Egy normális szezonban már elkezdtünk volna dolgozni az ügyön. Az első négy versenyen értékeltük volna Daniel teljesítményét, és már elkezdhettük volna az első egyeztetéseket. Viszont még egy fűszálat sem tettünk keresztbe. Vakon vagyunk, de terveznünk kell. Lehet, hogy úgy kell döntéseket hoznunk, hogy még el sem kezdődik az idény.”

A többszörös futamgyőztes ausztrál maradása nem vehető biztosra amúgy, ő maga is elmondta, hogy „felvenné a telefont”, ha egy nagycsapat keresné, sajtóhírek szerint pedig ő lehet az egyik jelölt Sebastian Vettel esetleges távozása esetére a Ferrarinál. Mindenesetre Abiteboul leszögezte: ha Ricciardo távozik is, akkor sem okoz gondot számukra a pótlása, hiszen van saját versenyzői akadémiájuk, ahonnan meríthetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: