DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen először beszélt az Ausztrál Nagydíjon történtekről

A történelem egyik legabszurdabb versenyhétvégéjeként vonult be a köztudatba az idei szezonnyitó, amiről most először beszélt a helyszínt szélsebesen elhagyó Kimi Raikkönen.

Alig két óra volt hátra a 2020-as Formula-1-es szezon első szabadedzéséig, amikor bejárta a sajtót a hír, hogy a koronavírus-járvány miatt az F1 lefújja az Ausztrál Nagydíjat. A McLaren dolgozójának pozitív tesztjét követően a legészszerűbb lépés a versenyhétvége törlése volt, de a döntést hosszú hezitálás előzte meg, ami oda vezetett, hogy Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel a hivatalos állásfoglalás előtt elhagyta Ausztráliát. Az Alfa Romeo finn pilótája most először idézte fel az Ausztráliában történteket.

 rai-aus-20201



„Nem kellett volna elmennünk, de nem a mi döntésünk volt” – nyilatkozta a francia Auto Hebdónak. „Versenyzőként az FIA és az F1 határozatait követjük. Ha van verseny, akkor elindulunk rajta. Még abban a késői fázisában is jobb döntés volt eltörölni, mint a személyzet és a nézők kárára kockáztatni. Valószínűbb volt, hogy ez a forgatókönyv [az eltörlés] zajlik le. Nem kérdés, hogy erre hamarabb is sor kerülhetett volna. A paddock népes társasága Európából utazott, és jó esély volt rá, hogy valaki a reptéren, a repülőn vagy akárhol megfertőződik. És pontosan ez történt.”

Az azóta szinte minden európai országban bevezetett vesztegzár alatt a csapat tagjai telefonon tartják egymással a kapcsolatot, miközben természetesen arra várnak, hogy visszatérjenek ahhoz, amihez a legjobban értenek. „A visszautazást követő héten jó pár megbeszélésünk volt, de mostanra bezárt a gyár, így április közepéig a nyári szünetünket töltjük. Tartjuk egymással a kapcsolatot, de semmi munkahelyi téma.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: