DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Koronavírus: Jó hírt közölt a McLaren

A wokingi F1-es istálló bejelentette, hogy épségben, egészségben hazaért a csapat Melbourne-ban maradt része - ők voltak eddig karanténban az Ausztrál Nagydíj helyszínén.

A McLaren hivatalosan is bejelentette, hogy minden csapattagja hazatért Melbourne-ből - mint ismert, az istállónál dolgozók között volt, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje, emiatt jó páran karanténba kerültek az Ausztrál Nagydíj helyszínén. A beteggel együtt 16 McLaren-alkalmazottnak Ausztráliában kellett karanténban maradnia, 14-nek azért, mert érintkeztek a koronavírusos kollégával, egy továbbinak pedig azért, mert tőle függetlenül tüneteket mutatott.

mclare



Rajtuk kívül mások is ott maradtak, például a versenyigazgató, Andrea Stella, aki segített a holteszobákban ragadt kollégáknak. Tegnap már kiderült, hogy végre mindenkit hazaengednek Ausztráliából, most pedig már a családjaikkal lehetnek. "Örömmel erősítjük meg, hogy a csapat minden olyan tagja, aki karanténban volt Melbourne-ben, vagy aki ott maradt velük, most már biztonságban hazaért" - írja a csapat közleménye.

Zak Brown csapatvezető egyébként azóta is jó döntésnek tartja a futam lefújását, szerinte ez nem is lehet kérdés- "Habár mindannyian versenyzők vagyunk és alig várjuk, hogy kimehessünk a pályára, de ezt a döntést könnyű volt meghozni. Mindig az az elsődleges, hogy a csapatunk tagjait megvédjük. Kötelességünk gondoskodni az embereinkről, a szurkolókról és mindenkiről, ezért is szóltunk hamar az FIA-nak és az F1-nek a visszalépésünkről, miután az egyik csapattagunk tesztje pozitív lett."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: