DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Leclerc azt csinálja, amit Bianchi is csinálhatott volna”

Daniel RIcciardo szerint Jules Bianchié lehetett volna az az út, amit most Charles Leclerc jár be - a vb-esélyessé előlépő monacói szintjét hozhatta volna tragikusan elhunyt mentora is.

Daniel Ricciardo emlékezett vissza a tragikus balesetben elhunyt Jules Bianchira - szerinte utóbbi ugyanazt elérhette volna, amiben most Charles Leclerc-nek van része. Bianchi és Leclerc nagyon közel állt egymáshoz, rokoni szálak is összefűzték őket és előbbi néhány évvel megelőzte a Ferrari jelenlegi sztárját - Ricciardo szerint lehet, hogy ugyanazt az utat járhatták volna be.

jules



"Azt nem mondom, hogy Jules alulértékelt lett volna, de sosem láthattuk őt top autóban, szóval az emberek talán nem értékelik eléggé, hogy mennyire jó is volt" - írta az ausztrál a közösségi oldalán, ahol a leginkább alulértékelt ellenfeleit vette sorra. "Csak gondoljunk a monacói teljesítményére a Marussiával, a csapat első pontjaira. Monaco olyan, mint Makaó, ott nem lehet véletlenül kiugró teljesítményt nyújtani, az abszolút az ő érdeme volt."

"Bianchi mostanára már top csapatban lenne és futamot is nyert volna, ez biztos. Bizonyos értelemben úgy érzem, hogy Charles (Leclerc) most azt csinálja, amit Jules csinált volna. Kicsit olyan, mintha Charles Jules későbbi verziója lenne és azokat a sikereket éri el, amiket neki is el lehetett volna. Anno együtt edzettünk Olaszországban és bár ott mindannyian 17 évesek voltunk, de Jules-t mindenki úgy kezelte, mintha már F1-es pilóta lenne. Barátok lettünk" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: