DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért értékes Raikkönen az Alfa Romeo számára

Frederic Vasseur szerint a 2007-es világbajnok finn nem a pénz, hanem az élvezet miatt van még az F1-ben – márpedig ennek az is a része, hogy részese lehet jelenlegi csapata fejlődésének.

Kimi Raikkönen szinte teljes Formula-1-es pályafutását élcsapatoknál töltötte, nyert futamot a McLarennel, a Ferrarival és a Lotusszal is, sőt a maranellóiak színeiben 2007-ben a világbajnoki címet is bezsebelte. Bár második ferraris karrierje felemás megítélés alá esik – sőt, Flavio Briatore szerint a vörösök egy évet el is pazaroltak miatta –, még 2018-ban is győzni tudott – igaz, hosszú nyeretlenségi széria után.

raikkönen-teszt-2020-dppi



Éppen ezért volt meglepő, hogy amikor 2019-re már nem volt maradása a Scuderiánál, akkor nem a visszavonulás mellett döntött, hanem inkább átigazolt egy középcsapathoz, az immár Alfa Romeo nevet viselő Sauberhez, ahol nyilvánvalóan nincsenek győzelmi esélyei. Frederic Vasseur csapatvezető szerint ezzel maga Raikkönen is tisztában van, és bár sokan szokták motivációhiánnyal vádolni a Jégembert, a szakember szerint igenis értékes az istálló számára a finn jelenléte:

„Kiminek nincs szüksége pénzre, és nem is a pénzért versenyez. Egyszerűen csak jól akarja érezni magát, és megmutatni, hogy még mindig képes jól teljesíteni” – nyilatkozta Vasseur a Canal Plusnak. „Azzal is tisztában van, hogy aligha fog már több nagydíjat nyerni, de abban is örömét leli, ha látja a csapat fejlődését, és menedzserként pontosan erre vágyom én is. Olyasvalakit akartam, aki részt akart venni a csapat fejlődésében. Óriási tapasztalata van versenyzés és nagycsapatokkal való munka terén is. Több nagy név színeiben is versenyzett már, számomra ez komoly plusz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: