DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Az FIA korábbi elnöke is lefújná a szezont

Akárcsak Bernie Ecclestone, a Nemzetközi Automobil Szövetséget korábban bő másfél évtizedig irányító Max Mosley is azt javasolja a jelenlegi vezetőknek, hogy engedjék el a 2020-as F1-es idényt.

Már kilenc Formula-1-es nagydíjat kellett törölni vagy elhalasztani a koronavírus-járvány miatt, de vélhetően itt még nem is ér véget a sor, hiszen például a Francia Nagydíj is tulajdonképpen ellehetetlenült, sőt Silverstone versenyrendezése is kérdéses lehet. Az FIA és a Liberty Media vezetői ennek ellenére továbbra is optimisták a 2020-as idénnyel kapcsolatban: érzésük szerint akár egy 18-19 futamos évad is megrendezhető lehet az év második felében.

f1-start-spa-2019-dppi



Úgy tűnik, hogy az F1 korábbi vezetői viszont más véleményen vannak. Bernie Ecclestone már többször elmondta, hogy lefújná a komplett idényt, és most hasonló álláspontra helyezkedett a Nemzetközi Automobil Szövetséget 1993 és 2009 között irányító Max Mosley is:

„A helyzet kockázatossága egyre rosszabb lesz, ha tovább várnak” – mondta el az FIA éléről jövőre távozó Jean Todt elődje a DPA hírügynökségnek. „Semmi sem garantálja, hogy júliusban újra versenyezni tudunk, ez rendkívül bizonytalan. Ha most lefújnánk a szezont, az tisztább helyzetet teremtene a csapatok és a nagydíjszervezők számára is, hogy a jövőt érintő terveken dolgozhassanak. Amíg nem tudjuk, mit fog eredményezni a világjárvány globális szempontból, képtelenség racionális terveket szőni a Formula-1 számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: