DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ecclestone: Senki nem meri lefújni a szezont

Ha rajta múlna, már nem kellene dilemmázniuk a Formula-1 szereplőinek és várniuk a rajongóknak a 2020-as szezonkezdet kapcsán, hiszen rég törölve lenne – állítja Bernie Ecclestone, aki szerint a sportban nem működik a demokrácia.

A Formula One Management korábbi elnöke már márciusban tett egy olyan kinyilatkoztatást, miszerint a kilátástalan járványhelyzet okán nem is kellene erőltetni az F1 idei bajnokságának megrendezését, és most a sport1.de-nek nyilatkozva megerősítette azon sejtését, miszerint az új tulajdonosok csak a döntésképtelenségük miatt tartanak ki a folytonos versenyhalogatások mellett.

ecclestone



„A Formula-1-nek el kellene törölnie az egész szezont, mivel senki sem tudja, hogyan is fog alakulni a helyzet. Végül persze a politikusok fognak dönteni, viszont az biztos, hogy senki nem fog nagyszabású eseményt rendezni, amíg fennállnak a mostani kockázatok” – mondta Ecclestone.

Bár ő maga sem volt mindenki által kedvelt vezető, azt senki nem vitatja el tőle, hogy vaskézzel irányította a Formula-1-et az évtizedek során, aki bár az akaratát legtöbbször áterőltette, de mindig szem előtt tartotta a sport és a csapatok érdekeit is.

„Sokszor kaptam kritikát amiatt, hogy dicsértem a diktatúrákat, de ezt vagy tévesen értelmezték, vagy szó szerint vették a brit humoromat” – magyarázza most Ecclestone.” Sohasem gondoltam azt, hogy a demokráciáknak véget kellene vetni. Viszont azt továbbra is hiszem, hogy amikor égető a szükség, kell lenniük bizonyos személyeknek, akik meghozzák a döntést. Most, a járvány idején pedig erre különösen nagy lenne az igény.”

„Mindenesetre a Formula-1-ben sohasem működött a demokrácia. Mindig egy császárnak éreztem magam, akinek állandóan olyan hercegekkel kell beszélgetnie, akik csak saját magukkal foglalkoznak. Csak a saját profitjuk érdekelte őket, nem az egész országé. Időről időre ezért rájuk kellett ijesztenem, máskülönben nem működhetett volna a Formula-1.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: