DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone már most törölné a teljes 2020-as szezont

Az F1 korábbi vezére nagyon meglepődne, ha sikerülne a jelenlegi terv szerint 15-18 futamot megtartani. A biztonságot szem előtt tartva már most elejét venné a következő hónapok spekulációinak.

Nyolc Formula-1-es futam törléséről vagy elhalasztásáról született döntés a szervezők és a sportág tulajdonosa, a Liberty Media egyetértésével, legkorábban Kanadában, június 14-én kezdődhet el a 2020-as szezon. A koronavírus egyre intenzívebb terjedése világszerte azonban teljessé teszi a bizonytalanságot. Az F1 korábbi vezére, Bernie Ecclestone nem tétlenkedne, és már ebben a pillanatban lefújná a teljes idényt.

„Mit csinálnék most? Azt hiszem, kénytelen lennék lezárni a diskurzust arról, hogy lesz-e egyáltalán verseny idén. Ez az egyetlen dolog, amit mindenki biztonságát szem előtt tartva tehetünk. Így nem fog senki buta előkészületekbe bonyolódni, amelyek talán feleslegesnek bizonyulnak” – nyilatkozott a Reutersnek Ecclestone.



A 89 éves brit arra utalt, hogy a hivatalos álláspont szerint a legtöbb futamot nem törölték, csak elhalasztották, de már most nagyon valószínűtlen, hogy mindet be tudják pótolni. A Liberty alkalmazásában álló Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója jelenleg 15-18 futammal számol, Ecclestone szerint azonban ezzel is túl magasra céloz.

„Nagyon, nagyon, nagyon meglepődnék, ha ez sikerülne nekik. Remélem, őszintén remélem, hogy fog. Három-négy versenyt tarthatnának jövő év elején, ami még a 2020-as bajnokságba számítana. A gond az, hogy hol lesznek futamok, hova mehetnek a csapatok és hol akarnak versenyt szervezni. Várakozás közben lehet naptárakat összeállítani, de kérdés, hogy a promóterek akarnak-e versenyt tartani” – mondta Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: