DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az F1 üzeni: Nyugi, lesz 2020-as szezon

Hétfőn egy újabb nagydíj halasztását jelentette be az F1 a koronavírus-helyzet miatt, aminek nyomán a sportág elnöke ismét az egyre aggodalmaskodóbb nézőközönséghez szólt: 15-18 futam továbbra is tervben van idénre.

start



Immár biztos, hogy leghamarabb június 14-én, a Kanadai Nagydíjjal kezdődhet meg az idei Formula-1-es világbajnokság, hiszen az egy héttel korábbi azerbajdzsáni hétvége is a halasztás sorsára jutott. Az F1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey március 23-án az alábbi levéllel fordult a kérdésektől hemzsegő rajongókhoz:

„Noha jelenleg senki nem tudja megmondani, hogy pontosan mikor fog javulni a helyzet, az vitathatatlan, hogy javulni fog, és amikor ez megtörténik, készen fogunk állni a versenyzésre. Mindannyian elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy elhozzuk a rajongóknak a 2020-as szezont. Tudatában vagyunk annak, hogy számottevő esély van további halasztásokra is a jelenlegi menetrendben, viszont a partnereinkkel mind arra számítunk, hogy valamikor a nyár folyamán megkezdődhet az évad, amely 15-18 versenyből fog állni. Ahogy azt már korábban bejelentettük, a nyári szünetet előrehoztuk március-április idejére, így a hagyományos nyári pihenő alatt is versenyezhetünk, emellett pedig számítani lehet arra, hogy a szezon túlnyúlik majd az előzetesen kitűzött november 27-29-i dátumon, így próbálva bepótolni az elmaradt eseményeket. A versenyek időpontja és sorrendje így jelentősen el fog térni az eredeti tervezettől.

A jelenlegi helyzetben még nem lehetséges ennél konkrétabban fogalmazni a naptárral kapcsolatban, de a következő hónap során már tisztábban fogunk látni a vendéglátó országaink állapotai és a beutazási feltételek kapcsán. Addig is helyzet rugalmassága lehetőséget ad számunkra arra, hogy tovább fejlesszük a sportot, új dolgokkal kísérletezzünk. Ebbe beletartozhat az e-sport platformunk kiszélesítése, a Netflix Drive to Survive című sorozatához hasonló innovatív tartalmak előállítása, és egyéb kreatív megoldások.

Biztosak vagyunk abban, hogy átvészelve ezt a helyzetet szebb idők köszöntnek ránk, és amikor ez megtörténik, gondoskodni fogunk arról, hogy mindenki, aki befektetett ebbe a sportba, jutalmazva érezze magát.

A legjobbakat,

Chase”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: