DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto: A Formula-1 most is törődik a nézőkkel

Örömmel nyugtázta Charles Leclerc első virtuális győzelmét a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint azonban fontosabb, hogy az F1 ezekben a válságos időkben sem engedte el a nézők kezét.

Amióta a koronavírus-járvány keresztbe tett minden bajnokságnak, egymást érik a virtuális autóversenyek az online térben, a különféle platformokon zajló szerveződéseknek pedig egyre több és több igazi versenyzőt sikerül magukhoz csalogatniuk a legnagyobb sztárok közül. A Formula-1 „hivatalos” bajnokságának második online futamára, amely a melbourne-i pályán zajlott az F1 2019-es játékkal, már Charles Leclerc is benevezett, ha pedig ott volt, hát meg is nyerte azt. Persze pontok vagy pénzjutalom nem jár ezért a győzelemért, de most még a bohókázással szemben hagyományosan távolságot tartó Ferrari is annyira beleélte magát a történtekbe, hogy még a győzelmi zászlót is kitűzte a maranellói gyár bejáratához. Most pedig a csapatfőnök, Mattia Binotto is támogatólag beszélt az F1 virtuális kezdeményezéséről a Sky Sportsnak adott interjúban.

 leclerc



„Már hiányzott neki a pilótafülke, a versenyzés és a vele járó érzelmek, ezért szerintem fontos volt számára, hogy újra vezessen valamit” – mondta Binotto pilótájáról, Leclerc-ről. „Egy nagyszerű eseményt hoztak össze, ami rengeteg visszajelzést kapott – az emberek pozitívan fogadták, az pedig külön öröm, hogy Charles a pole-ból rajtolva győzelmet aratott.”

„Az emberek számára a sport egyet jelent a szenvedéllyel. Persze ez most csak e-sport, egy virtuális verseny volt, és csak egy órán át tartott, de mégis fontos volt, hogy legalább ennyi időre le tudtuk kötni az emberek figyelmét, akik ezalatt valami újdonságot láthattak. A sport pedig nemcsak szenvedélyt és szórakozást ad, de felelőssége is van a társadalom felé, amiről nem szabad megfeledkeznünk.”

Ahogy minden csapatnál, úgy a Ferrarinál is jobbára leállt az élet a járványügyi korlátozások meg a kötelező gyárbezárások miatti kényszerpihenő alatt, de Binotto gondoskodó csapatfőnökként szeret képben maradni azzal, hogyan telnek két versenyzője, Leclerc és Sebastian Vettel mindennapjai.

„Továbbra is kapcsolatban állok a versenyzőinkkel, és még ha nem is napi szinten, de gyakran megérdeklődöm, mi újság velük” – árulta el. „Mindketten igyekeznek lefoglalni magukat. Persze be kell tartaniuk a saját országuk törvényeit, de folytatják az edzést, és nem is csak fizikálisan, hanem mentálisan is próbálnak fittek maradni, hogy bármikor készen álljanak a szezonkezdésre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: