DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Egyedül Verstappennek köszönhető, hogy újra lesz a Holland Nagydíj

Az egekben a fiatal pilóta népszerűsége hazájában: menedzsere szerint „hihetetlen eredmény”, amit egy ilyen fiatal sportoló elért Hollandiában. Kizárólag miatta került be Zandvoort a naptárba.

Néhány éve Hollandia nem volt jelentős piac a Formula-1 számára, Max Verstappen sikerei azonban feltették az országot a térképre. 22 éves kora ellenére a versenyzőt már most nagy kultusz övezi a holland rajongók részéről, akik narancssárgába öltözve európai futamok lelátóit töltik meg. Ennélfogva 2020-ra Hollandia is bekerült a versenynaptárba, az elhalasztott zandvoorti futam jegyei rövid idő alatt elkeltek. Verstappen menedzsere, Raymond Vermeulen a pilóta reklámértékéről beszélt egy interjúban.

„Max esetében a versenyzési stílusa és a gyorsasága az, amiből a marketingértéke fakad. Ha úgy vezetne, mint a nagyanyánk, akkor hiába lennének jó elképzeléseink, nem működne. Miért volt 27 ezer holland Ausztriában? Mert a sport küzdő hősét látják Maxban, aki kétszer nyert már a Red Bull pályáján” – mondta Vermeulen a Formule1.nl-nek.

 



„Max Verstappen az oka, hogy újra lesz Holland Nagydíj, senki más. Nagyon furcsa, hogy egy 21-22 éves srácnak sikerül mindez: a zandvoorti pálya összes beruházása egyetlen holland sportolóból táplálkozik. Ez hihetetlen eredmény.”

Max Verstappen pályafutását egy egész csoport egyengeti, melynek tagja Vermeulen és az édesapa Jos Verstappen más tanácsadók. A menedzser azonban hangsúlyozta, fő céljuk nem az, hogy minél több pénzt sajtoljanak ki Verstappen brandjéből.

„A marketingérték a sport eredménye, de számunkra mindig a sportszakmai szempont az elsődleges. Ha annak kárára köthetünk egy megállapodást, akkor nem fogunk belemenni. Ebben mindhárman egyetértünk. Az üzlet a plusz, az elsőleges azonban az, hogy világbajnokká váljon és futamokat nyerjen” – hangsúlyozta Vermeulen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: