DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért szereti Vettelt annyira a Ferrari

Sebastian Vettel három olyan tulajdonságát emelte ki Mattia Binotto, amit az istálló annyira kedvel és értékel a pilótában. Kiderült, napi szinten tartja a kapcsolatot a versenyzőivel.

A világjárvány miatt jelenleg több országhatár választja el a Ferrari észak-olaszországi bázisát, valamint Sebastian Vettel és Charles Leclerc tartózkodási helyét, ennek ellenére Mattia Binotto csapatvezető a modern élet egyik vívmányával tartja velük a szoros kapcsolatot. Mint egy friss interjújából kiderült, szinte minden nap felhívja őket, így tisztában van vele, mi a helyzet a párossal. Sebastian Vettelről nyilatkozva még azt is elárulta, mik azok a tulajdonságai, amelyek annyira megnyerőek benne a csapat számára.

vettel-portre-szocsi1



„Nem hiszem, hogy a leállás bármelyiküknek is kedvezne, hiszen mindannyian imádnak versenyezni” – beszélt a kényszerszünetről. „Hiszen ez az életük. Tudom, hogy Sebastiannak hiányzik a normális élet és a versenyzés. Szeretne minél hamarabb újrakezdeni, de ezt akkor kell megtennünk, amikor minden visszatért a régi kerékvágásba. Úgy gondolom, hogy vágyik a versenyzésre. Ő egy őszinte és egyenes személy, aki imádja a munkáját. Ez is az oka annak, amiért a Ferrari ennyire szereti és értékeli őt” – magyarázta, majd rátért Charles Leclerc-re, aki újabban az F1 2019-cel üti el idejét. Első nyilvános versenyét meg is nyerte.

„Élvezte a futamot, és szerintem fontos is volt számára, hogy ismét kormányt ragadjon, mert már hiányzott neki. A pole-pozícióból rajtolva nyert, ami nagyszerű. Ezt szerette volna, szóval kiélvezte a pillanatot" - nyilatkozta a Sky Sportsnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: