DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Barrichello: Hamilton jobb, mint Alonso

Bár mindkét pilóta rendkívüli képességekkel rendelkezik, a hatszoros világbajnok brit jobb versenyző, mint kétszeres vb-győztes spanyol társa – véli az ex-F1-es brazil.

A nemrég egy szimulátoros versenyt nyerő Rubens Barrichello, aki a Formula-1-es karrierje során összesen 11 futamgyőzelmet szerzett, az Instagram live-ban válaszolt rajongói kérdésekre a Motorsport.com szervezésében. Amikor egyikük arra volt kíváncsi, hogy Lewis Hamiltont vagy Fernando Alonsót tartja jobb pilótának, a brazil egyértelmű választ adott:

hamilton-alonso-dppi



„Úgy vélem, Hamilton kvalitásai jobbá teszik őt, mint Alonso. Főleg azért, mert amikor egymás ellen versenyeztek, még csak akkor kezdte a karrierjét. Ma Hamilton már jobb, mint Alonso” – mondta Barrichello, aki nemrég azt is elárulta, hogy pályafutása végén akár a ma már hatszoros vb-első brit csapattársa is lehetett volna a McLarennél.

Mindenesetre az ex-F1-es igyekezett leszögezni, hogy természetesen Alonso is kiváló versenyző, aki egyébként Barrichellóval ellentétben egy évig versenyzett Hamilton oldalán a wokingiaknál még 2007-ben, a brit újoncévében, amikor a debütáns pontazonosággal ugyan, de a kétszeres vb-győztes spanyol előtt végzett a tabellán:

„Szerintem Alonsónak megvan a képessége ahhoz, hogy egy jó autóval többféle módon tudjon menni és ő legyen a legjobb. Amikor elhagyta a Ferrarit, számos kihívással kellett szembenéznie, de elbukott és elkezdett mindenről beszélni, ami igencsak furcsa helyzeteket eredményezett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: