DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Barrichello virtuális versenyt nyert

Egy fordított rajtrácsos futamon győzött az ex-F1-es brazil, miközben az IndyCar hivatalos virtuális viadalán a Supercars-sztár lenyomta a helyi menőket.

Mivel a koronavírus-járvány továbbra is meggátolja a valódi autóversenyek rendezését, így szombaton ismét több virtuális futamot tartottak. A The Race által szervezett, 1970-es F1-es Brabhamekkel futott Legends Trophyn például olyan nagyágyúk is részt vettek, mint Jenson Button (aki a hivatalos F1-es Virtuális Nagydíjon is indulni fog), Rubens Barrichello, Emerson Fittipaldi vagy épp Juan Pablo Montoya. Az első ötkörös futamon, amelyet az egykori IndyCar-pályán, a NOLA Motorsports Park online változatán tartottak, Jan Magnussen, Kevin édesapja diadalmaskodott. Button negyedikként is haladt, de ütközött Emanuelle Pirróval, így visszaesett a nyolcadik helyre.

Így viszont a brit és a kilencedikként záró Barrichello jó helyzetből vághatott neki a fordított rajtrácsos versenynek, ezt azonban csak a brazil tudta kihasználni, Button ugyanis újfent ütközött. Barrichello viszont a második körben az élre állt és meg sem állt a győzelemig, amelyet Pirro és Tiago Monteiro előtt húzott be. Button is nagy felzárkózást produkált, hiszen ötödik lett végül, Montoya viszont a top 10-be sem fért be.

A The Race másik e-sport-eseményén Stoffel Vandoorne és Esteban Gutierrez volt a két legnagyobb név, az All-Star Kupa azonban nem róluk szólt, hiszen csak a 7. és 14. helyeken futottak be. Az elsőséget a hivatásos e-sportoló, Kevin Siggy húzta be.

Mindeközben az IndyCar is megtartotta második virtuális versenyét, amelynek a Barber Motorsport Park online változata adott otthont. A pole-ból a múlt héten győző Sage Karam indulhatott, a győzelmet viszont a Supercars-menő és a tervek szerint idén az IndyCarban is bemutatkozó Scott McLaughlin zsebelte be, megelőzve a Penske 1-2-t teljessé tévő Will Powert. A sorozat a jövő hétvégén a Michigan International Speedwayen folytatódik, de vasárnap is lesznek még online versenyek: egyfelől folytatódik a Veloce által szervezett „Not the GP”, valamint este következik az F1 hivatalos Virtuális Nagydíjának második kiadása a melbourne-i Albert Parkban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: