DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Zandvoort hallani sem akar a zárt kapuról

A Holland Nagydíj sportigazgatójaként ténykedő Jan Lammers nem tudja elképzelni nézők nélkül a futamukat – de persze ha az F1 erre kérik őket, átgondolják ezt a lehetőséget is.

Ross Brawn, a Formula-1 sportért felelős igazgatója a minap úgy nyilatkozott a Sky Sportsnak, hogy elképzelhető, hogy akár már júliusban elrajtolhat a koronavírus-járvány miatt eddig kényszerszüneten lévő 2020-as szezon, de nem kizárt, hogy ez zárt kapus versenyek révén fog megtörténni. Jan Lammers, a versenynaptárba 35 év után visszatérő Holland Nagydíj sportigazgatója azonban egyáltalán nem szeretné, ha nézők nélkül kellene futamokat rendezniük Zandvoortban: 

zandvoort-redbull-2019



„Egy verseny rajongók nélkül egy elképzelhetetlen forgatókönyv” – nyilatkozta a Max Verstappen-rajongókban bízó és nyilván a zárt kapu miatt nyereségkiesés miatt is aggódó Lammers a Motorsport.com szaklapnak. „Ha lesz futam, akkor azt kompromisszumok nélkül kell megtartani. Meg kell adni a lehetőséget az ünneplésre. Számunkra ez a verseny a 35 év utáni visszatérésünket jelentené a Formula-1-be. Ennek egy nagyszerű partinak kellene lennie, amelyet együtt akarunk ünnepelni mindenkivel.”

A korábbi autóversenyző ugyanakkor hozzátette: ha az F1 vezetése mégis zárt kapus verseny rendezésére kérné őket, megvitatnák az elképzelést. „Ha felteszik nekünk a kérdést, komolyan át fogjuk gondolni. De nem akarunk nézők nélküli versenyre gondolni, amíg ezt a kérdést nekünk nem szegezik. Szerencsére ez még nem történt meg. Viszont ami minket illet, egyszerűen nem érezzük ezt lehetségesnek.”

Mindenesetre Lammers kiemelte, hogy mennyire nehéz jelen helyzetben a Liberty Media és az FIA dolga: „Nem szabad elfelejtenünk, hogy az FIA és a FOM hihetetlenül nehéz feladattal áll szemben. Igyekeznek a lehető legtöbbet megmenteni: csapatokat, promótereket, szponzorokat. Minden lehetőséget mérlegelnek, és ez jó. Csak remélni tudjuk, hogy rövidesen zöld jelzést kapunk, és hamar újra nagydíjat rendezhetünk, mivel ez azt jelentené, hogy a vírus valamelyest kontroll alá került, és ez lenne most a legfontosabb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: