DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen a kényszerszünet alatt sem lazsál

Hiába a több hónapnyi leállás az F1-ben, a versenyzők számára ez az időszak sem a lazításról szól. A Red Bull pilótája olyan szinten tartja magát, mintha holnap futama lenne.

A 2020-as Formula-1-es szezon a jelenlegi állás szerint leghamarabb június végén rajtolhat el, ami minden eddiginél későbbi kezdetet jelentene. Azonban hiába az ezzel járó extra szabadidő, egy élsportoló ilyenkor sem engedheti meg magának, hogy elkényelmesedjen. Az F1-es pilóták azon kívül, hogy hozzánk hasonlóan otthonaikban igyekeznek átvészelni a világjárványt, közben pontosan olyan szinten tartják magukat, mintha egy átlagos versenyszezont teljesítenének. Max Verstappen osztott meg néhány információt arról, neki hogyan telnek a hétköznapjai.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Still here

„Ebben a helyzetben próbálok minél több időt itthon tölteni, és természetesen az edzéseimet is itt elvégezni. A saját szimulátoromon versenyzek, és persze sokat tréningezek, hogy akármikor is kezdődik a szezon, készen álljak rá. Remélem ti is jól vagytok, és bízom benne, hogy hamarosan találkozunk.”

Verstappenről köztudott, hogy szereti virtuális versenyekkel formában tartani magát. Neki is lehetősége lenne részt venni az F1 hivatalos online versenysorozatában, ám az erre használt F1 2019-es játéktól annyira viszolyog, hogy inkább az iRacingre épülő Team Redline-féle szériában mérettette meg magát. Ebben a napokban avatták őt bajnokká.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: