DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Vettel meg akarja mutatni, hogy ki is ő”

A Ferrari korábbi csapatfőnöke úgy véli, hogy a négyszeres világbajnok továbbra is egy nagy pilóta és ő is ki fogja játszani a lapjait a Scuderiával zajló tárgyalásoknál.

Immár nyílt titok, hogy Robert Kubica nagyon közel állt a Ferrari Formula-1-es üléséhez, mielőtt megtörtént sajnálatos ralibalesete, amely derékba törte pályafutását. Stefano Domenicali, a Scuderia korábbi csapatfőnöke szerint mókás lett volna összerakni az akkoriban abszolút toppilótának számító Kubicát a csúcsformában lévő Fernando Alonsóval, de ez a páros végül sajnos nem jöhetett létre.

pfffff



"A balesete előtt Robert nagyon magas szintű pilóta volt. Ő lett volna Alonso csapattársa? Az mókás lett volna" - mondta Domenicali a témáról a Sky Italia kérdésére. Alonso és Kubica egyébként is jóban volt egymással, de végül a spanyol sem tudott felérni a csúcsra Maranellóban, hamarosan leváltotta őt Sebastian Vettel, aki azóta szintén a ferraris vb-címet üldözi. A jövője most már neki is bizonytalan.

"Seb felkészült lesz" - mondta a négyszeres világbajnokról Domenicali, amikor a német jövőjéről kérdezték. "Érzelmileg és az energia szempontjából is nehéz kontrollálni a dolgokat ebben a mostani helyzetben, a bizonytalanságban. A kemény kritikák és nehéz szezonok után azonban meg akarja mutatni, hogy ki is ő. Sebastian továbbra is egy nagy bajnok. Binotto azt már elmondta, hogy tárgyalnak a hosszabbításról, szóval ő is ki fogja játszani a lapjait."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: