DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz: Eldurvulhat a rivalizálás Norrisszal

Egyelőre egészséges a vetélkedés a két McLaren-pilóta között, de a spanyol is tisztában van vele: ha már nagyobb tétekért szállnak harcba, akkor feszültebbé válhat a légkör a wokingiak garázsában.

Carlos Sainz és Lando Norris a 2019-es idényben lettek csapattársak a McLarennél, a két pilóta viszonya pedig talán az egyik legjobb a Formula-1-es paddockban, rendre ugratják egymást élőben és a közösségi platformokon egyaránt. Ráadásul a pályán sem volt komolyabb összezörrenésük még, de Sainz tisztában van vele, hogy ez annak köszönhető, hogy bár a McLaren már a középmezőny élére tört tavaly, a dobogókért és a győzelmekért reálisan nem tudnak harcba szállni. A spanyol szerint valóban remek most a kapcsolatuk a fiatal brittel, de ez persze változhat:

sainz-norris-dppi



„Most hiányzik, mert ez egy nehéz időszak, és sosem akarnám, hogy bármi rossz történjen bárkivel, akit ismerek” – mondta Norris kapcsán a Sky Italiának. „Ha majd újra a riválisom lesz, az azt jelenti, hogy újra pályán leszünk, aminek én örülni fogok. Ha olyan McLarenünk lesz, amellyel dobogóért lehet harcolni, akkor nyilván komplikáltabb lesz ez a rivalizálás, de egyelőre nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet. Ugyanolyan a helyzet, mint a korábbi csapattársaimmal, mint például Kvjat, Hülkenberg vagy Verstappen esetén. Tudjuk, hogy kialakulhat egy kemény rivalizálás, de már most is keményen akarunk csatázni egymással. A csapatunk viszont remek környezetet alakított ki, ahol egészséges rivalizálás jöhetett létre.”

A koronavírus-járvány miatt sokakban felmerült már, hogy mi lesz az esetleges szerződéskötésekkel. Sainznak is a 2020-as évad végéig érvényes a kontraktusa, de már többször elmondta, hogy szívesen folytatná a McLarennél. A spanyol versenyző nem is aggódik a jövője miatt, szerinte a mostani helyzet egyáltalán nem lesz hatással a tárgyalásokra:

„Egyáltalán nem bonyolítja őket. Pillanatnyilag a világ nehezebb dolgokkal néz szembe, és mások a prioritások. Az F1 egy üzlet, ahogy ezek a dolgok is, mint a versenyek, a jövőt érintő szerződésekről való tárgyalások – ezek most mind másodlagosak, és ez rendben is van így. Ez van, mindnyájunknak meg kell várni, amíg az élet visszatér a normál kerékvágásba, hogy elkezdhessünk újra beszélni ezekről. De egyáltalán nem aggódom, mert amit meg kellett mutatnom, azt már tavaly megtettem. Az F1-ben mindig az utolsó verseny számít, és Abu Dhabi elég jól sikerült, szóval rendben vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: