DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Egy rövid szezonban is Hamilton nyerne

Az F1 korábbi első embere szerint teljesen mindegy, hány verseny lesz idén, akkor is a hatszoros világbajnok brit a fő esélyes. Bár Ecclestone továbbra is hagyná inkább a teljes 2020-as évet.

Már nyolc futamot kellett elhalasztani vagy törölni a 2020-as Formula-1-es évadból, de vélhetően ez a szám még növekedni fog a következő hetekben. Nagy kérdés, hogy mikor tud elrajtolni az idény, s majd hány futamot tudnak megrendezni, ahogy arról is elkezdődött az elmélkedés, hogy kinek kedvezhet a rövidebb szezon. Nico Rosberg szerint például Max Verstappennek, Bernie Ecclestone, a Formula-1 korábbi vezére viszont úgy véli, így is Lewis Hamilton a fő esélyes:

hamilton-mercedes-2020-teszt



„Nem hiszem, hogy ez nagy különbséget jelentene Lewis Hamilton számára” – nyilatkozta Ecclestone a BBC Radiónak. „Nyerni fog, nem számít, hány verseny lesz, akár tizenhat, akár húsz. Ha lesz idén világbajnokság, és ő fogja megnyerni, akkor az úgy kerül majd be a történelemkönyvekbe, hogy megszerezte a hetedik címét. Legrosszabb esetben akár az összes futamot megnyerhetné, szóval nem is lenne egy szuper világbajnokság.”

Ecclestone viszont már korábban is úgy fogalmazott, hogy ő kukázná a teljes 2020-as évet, és ezt a véleményét továbbra is tartja: „Már mondtam nekik, hogy hagyják az idei évet, és kezdjék újra jövőre. Nem látom, hogyan tudnának megfelelő számú futamot rendezni ahhoz, hogy ebből bajnokság legyen. Ha pedig sikerül is versenyeket rendezniük, arra is kell gondolniuk, hogy az összes csapat részt tud-e venni rajtuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: