DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magától értetődő volt Norris számára lemondani fizetése egy részéről

A fiatal pilóta nem vonakodott a bércsökkentéstől: a csapatszellem motiválta, szerinte a legfontosabb, hogy a McLaren ne kényszerüljön leépítésekre a kritikus gazdasági helyzetben.

A McLaren az első csapat, amelynek pilótái, Lando Norris és Carlos Sainz lemondtak 2020-as versenyzői fizetésük egy részéről. Ezzel járulnak hozzá, hogy az istálló túljusson a koronavírus-járvány miatti nehéz gazdasági helyzeten: a McLarennél kénytelenek voltak szabadságolni számos munkatársat és a béreket is csökkentették ideiglenesen. A vezetőség ugyancsak hozzájárul a spóroláshoz, ők szintén kevesebbet kapnak.

 



A hírek szerint topversenyzők, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Charles Leclerc is hasonlóan rendelkezhetnek szerződésben foglalt fizetésükről. Norris elmondása szerint ez a leghelyesebb, amit egy versenyző jelen pillanatban tehet:

„Az a legjobb mindannyiunk számára, beleértve engem is, ha teszünk azért, hogy mindenki megtarthassa az állását, amikor a munka visszatér a normális kerékvágásba. Szomorú idők ezek a versenyzők, a személyzet és Formula-1 minden tagja számára” – mondta el Norris a Sky Sportsnak.

„Sok fiú és lány dolgozott keményen éveken át és a legutóbbi télen is, hogy megépítsék az autónkat. Egyszer csak pedig mindent fel kell függeszteni. Remélem, nem így lesz, de az is lehet, hogy idén nem tudunk sok mindenhez kezdeni, beleértve a versenyzést is. Szomorú dolog azt látni, hogy mindenki otthon ül, ahelyett, amit csinálni szeret: az autón dolgozni, a köridőből lefaragni és próbálni győzni. Szóval ez a legjobb, amit tehetünk a csapat érdekében: mindenki visszatérhet dolgozni, és minden visszaáll a normál kerékvágásba, ahelyett, hogy változásokra kényszerülünk” – indokolta felajánlását a fiatal pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: