DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff tagadja, hogy köze lenne az Astonhoz

A Mercedes csapatvezetője elutasította azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a jövőben az Aston Martin F1-es csapatához igazolna. Elmondta, mi tartja őt jelenlegi csapatánál.

Az utóbbi hónapok során gyakran felmerült a kérdés, vajon mihez kezd Lewis Hamilton, miután év végén lejár a szerződése a Mercedes csapatával. Azonban nem ő az egyetlen kulcsfigura a világverő alakulatnál, akinek kérdéses a jövője, Toto Wolffra szintén hasonló döntés vár 2020-ban. Az osztrák csapatvezetőt hírbe hozták a jövőre gyári istállóként debütáló Aston Martinnal, amiben a közelmúltban Wolff közeli ismerőse, Lawrence Stroll vásárolt 25%-os részesedést. Ezt maga a pletyka főszereplője tagadta.

 wolff-portre-20193



„Nem igazak a pletykák, amelyek szerint az Aston Martin vezérigazgatója leszek. Kapcsolatban állok a Daimler F1-es csapatával, és ez a prioritás számomra. Egy Lawrence Stroll által vezetett csoport befektetett az Aston Martinba, ami egy pénzügyi beruházás. Működési szinten az én szerepem teljesen kizárt. Nyolc éve a Mercedesnél vagyok, és nagyon élvezem az emberekkel való munkát. Eközben Ola Källeniusszal [a Daimler igazgatótanácsának elnöke] a közös jövőnkről tárgyalunk. A Mercedes számára nagyszerűen működik ez a platform, így minden abba az irányba mutat, hogy a következő néhány évet is együttműködéssel töltjük” – szögezte le Wolff.

A híresztelést azt követően kapott szárnyra, hogy Wolff abban az időszakban hiányzott az F1 egyik megbeszéléséről, amikor tudvalevő volt, hogy az Aston bevásárolja magát a Strollék tulajdonában álló Racing Pointba. Ez utóbbi istálló vezérigazgatója szerint ez egy kivételes eset volt. 

„Ezt jobb lenne tőle megkérdezni, de ha az én véleményemre kíváncsiak, Toto az újabb világbajnoki címet megcélozva idén és jövőre is Mercedes versenycsapatát fogja irányítani. Egy kivételével az összes csapatvezetői megbeszélésen részt vett, ezért nem hiszem, hogy máson dolgozna. A következőn is részt fog venni” – idézte őt a Crash.net.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: