DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Az F1 sokakat elkényeztetett

Óriási pénzösszegek mozognak a száguldó cirkuszban, ami a német világbajnok szerint sok pilótára rossz hatással volt. Őt nem a fizetés fogja motiválni a következő szerződés aláírásakor.

Sportszempontból tétlenül telnek a 2020-as tavasz napjai Sebastian Vettel számára, aki csapattársához és a mezőny többi tagjához hasonlóan a világjárvány elmúlását és az idény kezdetét várja. Viszont Charles Leclerc-rel ellentétben Vettel előtt sürgető kérdés lebeg, ugyanis a szerződése 2020 végén lejár a Ferrarinál, a helyére pedig többen örömmel beülnének. Sajtóértesülések szerint a csapat tett neki egy fizetésben és időtávban is megrövidített ajánlatot, amiről a pilóta egyelőre nem döntött. A Motorsportnak viszont elmondta, hogyan vélekedik erről a témáról. 

 vettel-portre-szocsi1



„Ez attól függ, mi hajtja az embert. Ha a pénz a motiváló erő, akkor azzal lehet messzire jutni és sikeressé lehet válni. Sok sport- és üzletember hajt a pénzre. Szerintem fontos kérdés, hogy érzik-e, eleget szereztek. Ez az F1-ben azért nem járja, mert nekünk az életünk forog kockán, ezért szükség van valamire, amivel ezt méltányolják. Ráadásul a karrierünk is rövidebb. Úgy gondolom, a lényeg a boldogságban van. Persze az F1 egyfajta cirkusz, annak is egy elkényeztetett fajtája. Sok pénz mozog benne, ami hajlamos elkapatni az embert, ezért fontos, hogy érezzük, mikor elég.”

Vettel 14 éve versenyez az F1-ben, idén nyáron pedig betölti a 33-at, így akaratlanul is elgondolkodik a Formula-1 utáni életen. „Realista vagyok, tíz év múlva már nem leszek itt. Természetesen jön, hogy ezen elkezdtek gondolkodni. Hálás lehetek, mert az F1 után sok dologba belefoghatok. Versenyezhetnék máshol, csinálhatnék valami mást az autósportban, vagy akár azon kívül is. Vannak ötleteim, de még nem döntöttem. Ezen nem stresszelek” – nyilatkozta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: