DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marko megmagyarázta a koronatáboros ötletét

A Red Bull tanácsadója reagált az ötlete körül kialakult balhéra, miszerint szándékosan megfertőznék a pilótáikat a koronavírussal. Elmondta, valójában milyen táborról beszélt.

Sokaknál kiverte a biztosítékot Helmut Marko korábbi megnyilvánulása, amikor a motorsport-tanácsadó arról beszélt, szerveznének egy tábort a Red Bull pilótáinak, ahol kontrollált körülmények között mindenki elkapná a vírust, és a szezonkezdet előtt áteshetne a betegségen. A bizarr felvetéssel kapcsolatban még egy biokémikus is megszólalt, aki emberéletekkel való játszadozásnak nevezte az ötletet. Most maga Marko igyekszik eloltani a körülötte fellobbant tüzeket. Azt állítja, valójában nem úgy hangzott a kijelentés, ahogy azt a sajtó lehozta.

 marko-portre-20193



„Senki szándékos megfertőzéséről nem volt szó. Máshogy jött ki az interjúban. Az osztrák médiát elárasztotta a koronavírus. Televízió, rádió, újságok… minden erről szól. Természetesen mindenki azon van, hogy a lehető leghamarabb kezeljük a helyzetet. Egy dolog biztos: nem küldöm szándékosan háborúba a gyerekeimet.” – nyilatkozta az Auto Bildnek.

Az edzőtábor ötletét azzal magyarázta, hogy sokan komolyabb problémák nélkül átvészelik a betegséget. „Ha a legveszélyeztetettebb korcsoport, az én korombeliek is túl tudják élni a fertőzést, akkor nem ördögtől való gondolat, hogy a fiatal, jó formában lévő sportolóknak, mint a mi versenyzőink, sem kell túlzottan aggódniuk. Ez az egyetlen oka, hogy a vészhelyzet ellenére fontolóra vettük egy edzőtábor szervezését. Elvégre elterelné a figyelmüket és formában tartaná őket. Szándékos megfertőzésről azonban szó sem volt” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: