DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ecclestone eladná a csapatot a Mercedes helyében

Az F1 korábbi ura szerint zsinórban hat vb-cím után már nincs mit bizonyítaniuk a sportban, ráadásul a jövő világbajnokaiban ott maradna a kétely, hogy csak azért nyertek, mert a németek kiszálltak.

A Mercedes 2010-ben tért vissza gyári csapattal a Formula-1-be, s a kezdeti sikertelenség után a turbóéra 2014-es kezdete óta verhetetlenek: tavaly sorozatban hatodik alkalommal hódították el az egyéni és konstruktőri világbajnoki címeket. A folyamatos győzelmek ellenére rendre felmerül, hogy az Ezüst Nyilak esetleg távozhatnak a száguldó cirkuszból, ráadásul olaj a tűzre, hogy Toto Wolffot is egyre többször hozzák szóba az Aston Martinnal.

ecclestone-2019-dppi



Noha a Mercedes eddig cáfolta a kiszállásáról szóló pletykákat, az F1 korábbi első embere, Bernie Ecclestone szerint igenis most, a csúcson kellene úgy döntenie a Daimlernek, hogy eladja a gyári istállót – már csak azért is, mert a későbbi világbajnokokban ez hiányérzetet keltene:

„Találkoztam Ola Kallenius Mercedes-főnökkel, amikor még a motorgyár vezetéséért felelt Brixworthben” – nyilatkozta Ecclestone az F1-Insider.com szaklapnak. „Szóval pontosan tudja, miről szól ez az egész, de persze most más problémái vannak, mint az F1-es projekt. Ami viszont lenyűgöz, hogyan vezeti át a céget az emissziós botrányon és a koronakrízisen. Viszont ha a helyében lennék, én 2020 eladnám a csapatot. Mit kellene még bizonyítania a Mercedesnek zsinórban hat vb-cím után? Semmit. Minden világbajnoknak ezután azzal a hiányérzettekkel kellene megküzdenie, hogy bizonyára csak a Mercedes kiszállása miatt nyerték meg a címet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: