DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ocon mindenképp versenyezni akart, ezért viselt maszkot Melbourne-ben

Az egy év távollét utáni visszatérésre készülő francia nem akarta, hogy bármi is meggátolja abban, hogy rajthoz álljon az F1-es Ausztrál Nagydíjon – amelynek törléséről aztán félálomban értesült.

Egészen az Ausztrál Nagydíj csütörtöki napjáig úgy tűnt, hogy a koronavírus-járvány ellenére megrendezhetik a melbourne-i idénynyitón: a Formula-1-es mezőny már a helyszínen tartózkodott, s bár néhány óvintézkedést azért bevezettek, de a médianap lezajlott. Az ekkor készült fotók közül talán Esteban Ocon maszkviselete járta be leginkább a sajtót, a Renault színeiben a mezőnybe visszatérni készülő francia pedig a Formula-1 hivatalos honlapján vezetett blogjának első bejegyzésében ismertette az e mögött meghúzódó okokat:

ocon-maszk-melbourne-dppi



„Hogy teljesen őszinte legyek: Ausztrália nagyon furcsa élmény volt. Úgy döntöttem, maszkot viselek, amikor megérkezem a pályára csütörtökön és távozom onnan. Több mint 450 napja nem készültem úgy nagydíjhétvégére, hogy versenyezni fogok, és mindent el akartam követni annak érdekében, nehogy ki kelljen hagynom, annyira rég volt már ilyenre példa. Egész idő alatt edzettem, és próbáltam a lehető legerősebben visszatérni. Ezért úgy voltam vele, jobb az óvatosság annak fényében, ami történik, és másokra is legyek tekintettel. Persze rajtunk kívül álló dolgok zajlottak akkor, de igyekeztem minden tőlem telhetőt elkövetni, nem akartam, hogy bármi is megakadályozzon abban, hogy versenyezzek.”

Ocon azt is elmesélte, mennyire furcsa volt péntek reggel a versenytörlésről szóló hírekre és üzenetekre ébrednie: „Sokkoló volt péntek reggelre arra az üzenetre kelni, hogy lefújták a versenyt. Elég korán lefeküdtem csütörtök este. Amikor felkeltem és zuhanyozni készültem, láttam, hogy rengeteg üzenetem érkezett Cyriltől [Abiteboul, a Renault csapatfőnöke – a szerk.] és még sokaktól, hogy egy McLaren-csapattag tesztje pozitív lett, így bajban van a futam. Óriási sokk volt. Félálomban voltam, így nehéz volt pontosan megérteni a helyzetet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: