Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 26. kedd
F1

Ecclestone: Pénzelje a Liberty a futamokat

Ha az F1 tulajdonosai fenekestül fel akarják forgatni a versenynaptárat, akkor be kell vállalniuk a pályák kiadásait, mert télen a nézők nem fognak kimenni a versenyekre – állítja Bernie Ecclestone.

Nincsenek könnyű helyzetben a Formula-1 szervezői. A világjárvány miatt az idei szezonkezdet egyre későbbre csúszik, és egyre több versenyt kellene besűríteni az év hátralévő időszakába. Már olyan drasztikus megoldások is felmerültek, mint a 2021 elején megtartott szezonzáró, és a kétnapos versenyhétvégék formátuma. Ezek azonban csak az F1 oldaláról jelentik a problémamegoldást, miközben ott vannak a pályák promóterei, akiknek az az elsődleges szempontjuk, hogy a saját helyszínük a földrajzi elhelyezkedéstől függően kedvező időpontot kapjon a naptárban. Például a Hungaroring sem szeretné, ha novemberre kapna időpontot. Erre a problémára Bernie Ecclestone hívta fel a figyelmet, aki a maga idejében számtalan pályával kötött hosszú évekre szóló szerződést.

f1-grid-20192„Ha a döntéshozók versenyt akarnak, erre rá kell venniük a promótereket is. Tegyük fel, én azt mondanám önnek, hogy novemberben akarjuk megrendezni a versenyét, amikor normál esetben soha nem lenne futam. Ön erre azt mondaná, hogy mégis hogyan képzelem ezt, hiszen rossz lesz az idő, és senki sem akarna olyankor kilátogatni a pályára. Ez pénzügyileg nem könnyű.”

„Ebből következik, hogy a Liberty Mediának biztosítania kell a pénzügyi hátteret, bármi is történik. Ha olyan rosszra fordulnának a körülmények, hogy el kell maradnia a versenynek, akkor minden kiadást fedezniük kell, ha pedig megtartják, akkor az elhalasztásból eredő veszteségeket kell kiegyenlíteniük. Ezt azonban nem lesz könnyű megtenni. Minden attól függ, mennyi pénzt akarnak biztosítani” – taglalta az F1 korábbi nagyfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?