DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa: Hamilton tönkretenné Leclerc-t

A Ferrari egykori pilótája szerint hiba lenne Lewis Hamiltont Charles Leclerc mellé ültetni, mert felborulna a csapaton belüli egyensúly, és ezt a monacói megsínylené. Mást igazolna a csapathoz.

Az utóbbi időben felkapott téma volt Formula-1-es berkekben Lewis Hamilton esetleges átigazolása a Ferrarihoz, miután a brit szerződése év végén lejár, a csapatnál még van egy szabad hely 2021-re, ráadásul egy alkalommal a pilótát a vörösök vezérével, John Elkann-nal látták találkozni. Bár alapvetően minden versenycsapat az elérhető legjobb pilótát ültetné saját autójába, Felipe Massa szerint rossz ötlet lenne a hatszoros világbajnokot a 22 éves Charles Leclerc-rel összeereszteni.  A brazil inkább megtartaná Sebastian Vettelt, aki egészségesebb kapcsolatot tud ápolni az istálló reménységével.

vet-lec-2019-portre1



„Nagyszerű egyensúly van Charles Leclerc tehetsége és Sebastian Vettel négy világbajnoki címe között, ezért én [Mattia] Binotto helyében nem változtatnék a felálláson” – nyilatkozta annak ellenére, hogy a páros között már az első közös évük alatt kialakultak feszültségek. Ezt mégis kezelhetőbbnek találja, mint azt a verziót, hogy a kíméletlen Hamilton bedarálja a fiatal monacóit. Akkor már inkább valaki mást ültetne mellé.

„Ha mégis váltani kellene, akkor [Daniel] Ricciardót választanám. Erős versenyző, és mindig érdekes őt figyelni. Szerintem Hamilton hiba lenne, mentálisan tönkretenné Leclerc-t, így lelassítaná a fejlődését” – nyilatkozta az Il Corriere dello Sportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: