DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Csak Nico módszerével lehet legyőzni Lewist”

Damon Hill szerint Hamilton közel tökéletes elegyét adja az F1-ben szükséges készségeknek, de ha valaki úgy ki tudja billenteni az egyensúlyából, ahogy azt Rosberg tette anno, akkor sebezhetőbb lenne.

A turbóéra 2014-es kezdete óta verhetetlen a Mercedes a Formula-1-ben, zsinórban hatszor nyerték meg az egyéni és konstruktőri világbajnoki címeket. Lewis Hamilton is öt vb-elsőséggel gazdagodott ez idő alatt, 2016-ban azonban megtört a sorozata, köszönhetően Nico Rosbergnek, aki házon belül győzte le a britet és hódította el ezzel az év végi trófeát.

rosberg-hamilton-f1-dppi



Sokak szerint a német annak köszönhette a diadalt, hogy sikerült kibillentenie az egyensúlyából Hamiltont, aki éppen az akkori vereség óta még inkább megingathatatlannak tűnik a pályán és azon kívül egyaránt. Az 1996-os világbajnok Damon Hill szerint a mostani feltörekvő fiatalok is csak a „Rosberg-módszerrel” nyomhatják le hatszoros vb-győztes honfitársát:

„Gyengeségek? Nehéz akár csak egyet is találni” – nyilatkozta Hamilton kapcsán Hill a hivatalos F1-es magazin márciusi kiadásában. „Versenyzőként szinte tökéletes keverékét adja a kivételes tehetségnek, tapasztalatnak és önbizalomnak. Ez egy olyan elegy, amely több, mint az egyes elemek összege. Igazán figyelemre méltó. Az egyetlen módja annak, hogy legyőzzék, ha azt csinálják vele, amit Nico tett, hogy kényelmetlenül érezze magát. Lewis nem szokott ravaszkodni, nem úgy tűnik, hogy ez az ő terepe lenne. Ha olyannal kell megküzdenie, aki képes őt kizökkenteni, akkor talán valamelyest sebezhetőbbé válik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: