Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 8. szerda
F1

Ricciardo önként megy majd az utolsó rajthelyre

A Renault F1-es pilótája levezette az első futam forgatókönyvét: megszerzi a pole-t, de a sor végéről rajtol, megvárja a tülekedést, majd az első körben átveszi a vezetést. Szerinte ez jó időszak az edzésre.

Már biztos, hogy nem lesz idén Monacói Nagydíj, a legendás Formula-1-es futamot nem csak elhalasztották, de törölték is a 2020-as versenynaptárból. Az elmaradó, vagy elhalasztott versenyek közül talán ezt sajnálja legjobban Daniel Ricciardo: a Renault ausztrál pilótája 2018-ban nyerni tudott a hercegségben, volt már itt pole-pozíciója is, fekszik neki ez a pálya.

"Egyelőre nem futtatom a fejemben a köröket, mert nem tudom, hogy melyik pályán fogunk legközelebb versenyezni. Tegnap este megnéztem egy belsőkamerás felvételt Monacóból és ettől egy kicsit szomorú lettem. Ez fáj. Persze mind fájni fog, Melbourne is abszolút ilyen, de most ez a valóság sajnos" - mondta az élő Instagram-interjújában arról, hogy mivel tölti most az idejét és mire készül.

00220003_383_1"Hogy milyen lesz majd az első futam? Az időmérőre gondolok utoljára, mert szerintem az első kanyar igazi tülekedést hoz majd. Én végignézem, hogy hogyan alakul, aztán vezetni fogok az első körben. Megszerzem a pole-pozíciót, aztán önkéntesen az utolsó helyről fogok majd rajtolni!" - tette hozzá viccesen az első futam várható forgatókönyvéről.

Ricciardo egyébként most is aktívan edz, szerinte ezt nem lehet abbahagyni. "Ezzel levezetünk egy kis feszültséget, szóval most ez a gyógyszerem. Szerintem ez éppen tökéletes időszak arra, hogy formába jöjjünk. Muszáj bent maradnunk, nincs jetlag, nincsenek repülőterek, csinálhatunk magunknak egy edzőtábort, amit nem mindig tudunk megtenni. Jó tudni, hogy van időnk, nem kell sietni. Szerintem sok pilótát fogunk látni remek formában, amint ennek vége."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?