DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: A fiatalok jobban megszenvedik a szünetet

Az 1997-es világbajnok szerint főként az ifjabb generációnak okozhat gondot mentálisan a több hónapos kényszerpihenő, majd pedig az azt követő erőltetett menet nyáron és ősszel.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj hétfői elhalasztásával eldőlt, hogy immár a szezon első nyolc futamát nem tudják az eredetileg tervezett időpontban megtartani. Az idény így leghamarabb június közepén rajtolhat el a montreali Kanadai Nagydíjjal, de a Formula-1 vezetése fel van készülve rá, hogy további versenyeket kell majd lefújni a koronavírus-járvány miatt – igaz, abban továbbra is bíznak, hogy 15-18 fordulóból állhat az évad. Ez nyári kezdést, egymást érő versenyeket és vélhetően decemberi befejezést hoz majd magával, amely megterhelő lesz majd a száguldó cirkusz összes szereplője számára.

villeneuve-dppi



Jacques Villeneuve szerint méghozzá főként a fiatalabb generáció számára: az 1997-es világbajnok úgy véli, ők hajlamosak lesznek túlagyalni a mostani kényszerpihenőt, majd az őszi erőltetett menet is problémákat jelenthet majd számukra fejben. Minderről az olasz Sky Sportsnak beszélt a kanadai expilóta:

„A mérnökök azzal hasznosíthatják a szünetüket, hogy otthonról folytatják a munkát, a versenyzők szempontjából viszont nem sokat változik a helyzet. Jól szervezettek, de mindig attól függ ez, hogy megkapják-e a fizetésüket vagy sem. Ugyanakkor néhányak döntéshelyzetbe kerülhetnek: ha sokáig vagy egyedül, az ahhoz vezet, hogy túl sokat gondolkodsz, és lehet, hogy megfogalmazódnak benned kérdések a jövőddel kapcsolatban. Egyértelműen lesznek változások a szezon kezdete előtt, utána pedig már nem lesz erre idő, mert egymást fogják követni a versenyek minimális szünetekkel még augusztusban is. Nehéz lehet kezelni ezt a helyzetet, főleg a fiataloknak, akik nem teljesen érzékelik a munkájuk értékét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: