DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Marko: Reméltem, hogy az F1 jelet küld

Dr. Helmut Marko abban bízott, hogy a Formula-1 lesz az a sorozat, amely a koronavírus ellenére is versenyt rendez. Szerinte ha a dubaji reptéren nem lett beteg, akkor sehol.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull csapatának tanácsadója saját véleményt alkotott a koronavírusról és az amiatt életbe lépő intézkedésekről - szerinte túlreagálják a dolgot nagyon sokan és ő bizony Ausztráliában is mindenképp versenyezni akart volna. Pedig már nem fiatal, hiszen hetvenhat esztendősen utazza körbe a világot.

"Én abban reménykedtem, hogy a Formula-1 küld egy jelzést" - mondta Marko az Ausztrál Nagydíjjal kapcsolatban az OE24 nevű osztrák portálnak. "Ausztráliában a helyi promóter és mindenki úgy volt vele, hogy rendezzük meg a futamot, aztán jött a McLaren pozitív tesztje, majd Toto Wolff kapott egy tiltást a főnökétől" - utalt arra, hogy végül a Mercedes döntötte el a kérdést.

marko2



"Indianaplisban, 2005-ben sak három csapat állt rajthoz. Ha mi kimentünk volna a pályára pénteken, a csapatok nagy része követte volna a példánkat. Hazafelé a repülőn is elég furcsa volt a hangulat, az utasok háromnegyede Formula-1-es csapattag volt" - mondta, majd hozzátette, hogy az egész ügyben simán elkaphatta volna ő is a vírust.

"Tizennégy órát töltöttem Ausztráliában, mert csak pénteken érkeztem, majd törölték az eseményeket és már repültem is vissza Dubajon keresztül. Az a reptér a koronavírus melegágya, rengeteg ember van ott sok országból érkezve, egy helyen. Ha ott nem kapjuk el a vírust, akkor nem tudom, hogy hol igen" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: