DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Ez a vírus egy mozgó célpont

Bár ő maga a versenyhétvége folytatása mellett állt volna ki az Ausztrál Nagydíj előtti zűrzavarban is, Christian Horner összességében helyes döntésnek tartja, hogy a Formula-1 a résztvevők egészségét tartotta szem előtt.

A világ minden sportága kénytelen volt eseményeket elhalasztani a koronavírus-járvány terjedése miatt, de nem sok halasztás körül alakult ki akkora bonyodalom, mint az F1-es szezonnyitó esetében, ugyanis a helyszínen fújták le a nagydíjat, péntek délelőtt, amikor tulajdonképpen az autók már fél kerékkel a pályán voltak. Bár kezdetben az F1, az FIA és a pálya vezetői is a futamrendezés mellett kardoskodtak, a McLaren egyik csapattagjának megfertőződése felborította a terveket.

horner



„Nagyon nehéz helyzetben találtuk magunkat, mert mozgó célpontra lőttünk” – idézi a történtekre visszaemlékező Hornert, a Red Bull csapatfőnökét a Motorsport. „Amikor megérkeztünk a helyszínre, még senkinek nem volt pozitív a tesztje. Aztán történt egyetlen eset, aminek nyomán megszületett a döntés, hogy ne versenyezzünk. Ennek helyességét pedig nehéz vitatni.”

„A folyamatosan változó állapotok jelentették a problémát. Ha az illető már korábban pozitív tesztet produkált volna, akkor nem is megyünk el Ausztráliába, és megspóroltunk volna magunknak egy utat. Kár a történtekért, de a rajongók, a csapattagok és a széles nyilvánosság egészségét mindenek fölé kell helyezni.”

A Red Bull vezetősége mindenesetre a helyszínen még azon csapatok táborát erősítette, amelyek a történtek ellenére megpróbálták volna folytatni a versenyhétvégét, az istállónál főtanácsadóként ténykedő Helmut Marko pedig még friss nyilatkozatában is azon az állásponton volt, miszerint hiba volt az F1-nek visszavonulót fújnia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: