DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Alonso vérlázítóan viselkedett, meg már öreg is”

Így érvel Fernando Alonso visszatérése ellen az ex-F1-es JJ Lehto: a McLaren-Hondánál tanúsított viselkedésével minden csapatnál elvágta magát a spanyol nagyágyú, legyen bármilyen tehetséges is.

Nem szűnnek a pletykák arról, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso 2021-ben – két szezon kihagyása után – visszatérhet a Formula-1-be. A nagy kérdés az, hogy melyik istálló tartana igényt rá. Az egykori versenyző, az 1989 és 1994 között főleg kiscsapatoknál aktív JJ Lehto véleménye szerint Alonso azzal vágta el magát, ahogyan a McLaren-Honda együttműködés során viselkedett.



„A tiszteletlensége a Honda irányába vérlázító volt. Ahogyan a munkaadójára fröcsögött és rájuk taposott, arról a magatartásról biztosan nem fog megfeledkezni egyik gyártó sem” – mondta Lehto. „Megkérdőjelezhetetlenül tehetséges versenyző, de ha számításba vesszük, mennyi hidat felégetett már, csak azt a kérdést tehetjük fel magunknak, van-e egyáltalán csapat, amelyik vállalná a kockázatot.”

A spanyol 2018 végén vonult vissza, idén pedig 39. évét fogja betölteni – a fiatalodó mezőnyben ez is hátrány. „Alonso nem vezetett F1-es autót rendesen 2018 óta. Nem is említve, hogy már elég öreg. Vannak fiatalabb, olcsóbb és kezelhetőbb versenyzők a piacon” – érvelt a kétszeres bajnok leigazolása ellen a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: