DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brawn: Adott esetben még 12 autóra sincs szükség

Miután egyre nagyobb bizonytalanság övezi az egész sportvilág további alakulását idén, így a Formula-1-ét is, végre megszólalt Ross Brawn, aki elmondta, nem lesz szükség 12 autóra egy versenyhez.

A Concorde-egyezmény kimondja, hogy nem lehet megrendezni egy Formula-1-es nagydíjat, amennyiben 12-nél kevesebb autó áll fel a rajtrácsra, azonban az F1 sportért felelős igazgatója, Ross Brawn elmondta, hogy van egy kiskapu.

Ugyanis olyan előre nem látható és kezelhető helyzetek esetében, mint például egy járvány kitörése, megengedett, hogy egy tucattól kevesebb autó részvételével bonyolítsanak le egy versenyhétvégét, amely továbbra is beleszámítana a világbajnoki pontverseny alakulásába.



„Tizenkettő, vagy annál több autóra van szükségünk egy világbajnokságba beleszámító futamhoz, ugyanakkor az FIA saját belátásai szerint, ha valamilyen előre nem látható dolog ütné fel a fejét, engedélyezett, hogy ettől is kevesebben legyenek” –idézte Ross Brawnt a Crash.net.

Felmerült már, hogy 26 hét alatt bonyolítanának le 18 versenyhétvégét, ehhez pedig a csapatok részéről megértésre és rugalmasságra lesz szükség Brawn elmondása alapján: „Azt szeretnénk kérni idén a csapatoktól, hogy legyenek rugalmasak.”

„Szükségünk lesz az együttműködésükre, hiszen rendkívül szokatlan helyzetben vagyunk és nekünk is érdekünk, hogy egy olyan szezont bonyolítsunk le, ami jó gazdasági lehetőségeket kínál a csapatok számára. Nem engedhetjük meg idén, hogy ne legyen egymás után három verseny, csak mert az valakinek nincs ínyére, de biztos vagyok benne, hogy ezt a csapatok is meg fogják érteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: