DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Albert herceget megfertőzte a koronavírus

Az autósport világa sem mehet el szó nélkül a Monacóból érkezett legújabb hír mellett: II. Albert monacói herceg, a Formula-1-es nagydíj védnöke elkapta a világot képletesen és szó szerint is lázban tartó koronavírust.

A hír ugyanazon a napon került nyilvánosságra, amelyen a Formula-1 hivatalos közleményben tudatta, hogy a május 24-re tervezett Monacói Nagydíjjal bezárólag a járvány miatt minden versenyt elhalaszt az idei naptárában. Könnyen lehet, hogy a két fejlemény nem is független egymástól, és a herceg betegsége sarkallta az F1-et arra, hogy az utcai futam megrendezésével is várjon.

albert



A Monacói Hercegi Palota közleménye szerint nincs ok az aggodalomra a 62 éves vezető egészsége kapcsán: a herceg lakásában, karanténkörülmények között folytatja a munkát, ápolásáról pedig a Princess Grace Kórház orvosai gondoskodnak.

A hivatalos adatok szerint a 38 000 lakosú Monacóban a herceg a tizedik személy, akinek szervezetében kimutatták a koronavírust. A hét elején a miniállam másik magasrangú vezetője, a kormányfő Serge Telle is megfertőződött. Szintén csak pár napja történt, hogy szigorításokat vezettek be a kijárásra és betiltották a gyülekezéseket a városállamban.

II. Albert sportok iránti szeretete közismert, ő maga is profi sportolói múltra tekinthet vissza, a bobcsapat tagjaként öt alkalommal is részt vett a téli olimpián. A miniállam Formula-1-es hétvégéje sem múlhat el a jelenléte nélkül, ő a nagydíj védnöke és tulajdonképpeni első embere, aki a versenyzőkkel is jó viszonyt ápol, ráadásul hosszú idő után először Charles Leclerc képében hazai pilótát is támogathat.

Reméljük, még idén láthatunk majd képeket arról, amint II. Albert herceg a bokszutcában kézfogással köszönti a Formula-1 mezőnyének tagjait.

FRISSÍTÉS: Pár órával később a Monacói Autóklub bejelentette, hogy 2020-ban biztosan nem rendezik meg a Monacói Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: