DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari is beleegyezett a halasztásba

A 2021-es szabályok minden valószínűség szerint 2022-ben kerülnek bevezetésre az F1-ben, miután a Ferrari megváltoztatta korábbi álláspontját, és támogatja a halasztás ötletét.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Formula-1 vezetői az FIA-val és a csapatokkal együtt ma tartanak rendkívüli konferenciát a világjárvány F1-re gyakorolt hatása miatt. A döntéshozókban felmerült, hogy az egyre csak tolódó szezonrajt miatt érdemes lenne egy évvel később bevezetni az eredetileg 2021-re tervezett technikai szabálymódosításokat. Erre tízből kilenc csapat rábólintott, a Ferrari viszont annak tudatában ellenezte az ötletet, hogy a jóváhagyáshoz a teljes mezőny egyetértése szükséges. 

binotto-portre-2019-abu1



Az F1 által készített exkluzív interjúból megtudtuk, Mattia Binotto csapatfőnök vezényletével az istálló mégis beáll a többiek mögé. Kihangsúlyozta, ez egy olyan alkalom, amikor az egyéni érdekek a háttérbe szorulnak.

 „Tartunk egy konferenciahívást az F1-gyel, az FIA-val és a csapatokkal, hogy megbeszéljük a kialakult helyzetet és annak hatását az aktuális, illetve a következő szezonra. Minden tényezőt alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy kiderüljön, szükség van-e a 2021-es technikai szabályok elhalasztására. Bárhogy is lesz, a Ferrari kész vállalni a felelősséget egy olyan döntésért, amit a sportágért kell meghozni. Ez nem a megfelelő időpont az önzőségre és a taktikázásra” – nyilatkozta a szakember.

Nagy kérdés, mikor rajtolhat el a 2020-as F1-es szezon, az optimista becslések szerint erre május végénél hamarabb nem kerül sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: