DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Giovinazzi a Ferrari ülésére pályázik

Ez még önmagában nem is lenne meglepő, de az Alfa Romeo olasz pilótája úgy érzi, ha idén jó szezont fut az F1-ben, akkor valóra is válthatja gyerekkori álmát és beülhet a maranellóiak autójába.

Antonio Giovinazzi a 2017-es évad elején történt beugrását követően tavaly mutatkozhatott be állandó versenyzőként a Formula-1-ben, az Alfa Romeo pilótájaként ugyanakkor rendszerint elmaradt csapattársa, Kimi Raikkönen teljesítményétől – igaz, a szezon végére javult a formája, s végül 14 pontot gyűjtött a teljes idény során.

giovinazzi-alfa-teszt-dppi-1



Az olasz idén is az Alfa Romeónál fog szerepelni, ám célként a Ferrari lebeg a szeme előtt, amely gárdával eddigi pályafutása során végig szoros kapcsolatot ápolt. Sebastian Vettel esetleges távozása esetén lehetőség is nyílhat Giovinazzi előtt, de ő is tisztában van vele, hogy ehhez emelnie kell a szinten 2020-ban – minderről a Sky Italiának adott interjúban beszélt:

„Az F2-es szezonom nagyon fontos volt számomra, de ez a mostani év lehet a kulcs a pályafutásomhoz. Ezzel pontosan tisztában vagyok, és azt sem fogom titkolni, hogy mindig is az volt az álmom, hogy Ferrarit vezethessek. Ha visszatekintek, fiatalon mindig piros versenyzői ruhám volt, és jó érzés, hogy ott lehetek a Ferrari ülésének esélyesei között – mostantól viszont minden rajtam múlik. Ha jó idényem lesz, valóra válthatom az álmom, és végre valóban egy Ferrarit vezethetek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: