DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Nem biztos, hogy maradnék, ha csak a középmezőnyben versenyezhetnék

Annak ellenére sem csitulnak a Vettel jövőjét firtató pletykák, hogy jelenleg még futamokat sem rendeznek. A német is megszólalt, aki nem biztos, hogy elfogadna egy esetleges visszalépést.

A négyszeres világbajnok nehéz éveken van túl, egyszerűen árnyéka volt önmagának, tavaly pedig új csapattársa csak még egyet lökött rajta a szakadék szélén. Hibát hibára halmozott és sokak szerint ez már nem is fog változni.

Idén lejár a Ferrarival kötött szerződése, így az egyik legnagyobb téma Sebastian Vettel jövője, aki iránt állítólag a McLaren kezdett el érdeklődni, de már olyan vadabb pletykák is napvilágot láttak, hogy akár a Renault-nál is kiköthet 2021-re.

A Red Bullhoz nem térhet vissza, ezt Dr. Helmut Marko és Christian Horner is megerősítette már korábban, akik jelenleg Max Verstappenre koncentrálnak és számukra Vettel már a múlt. Maga Sebastian Vettel szólalt most meg a Motorsport.com számára a jövőjét illetően.



„Egyszer eljön az a pont, amikor már nem a pénz lesz a legnagyobb faktor ebben az egészben, hanem a vágy és az öröm, amit a Formula-1 kivált belőlünk. Olyan munkát végzünk, ami csak nagyon keveseknek adatik meg, így nekünk, akik sisakot és overált húzunk, ki kell mutatnunk, hogy mennyire élvezzük ezt.”

Kimi Raikkönen általános meglepetésre nem a visszavonulás mellett döntött, mikor 2018-ban bejelentették, hogy a fiatal Charles Leclerc veszi át a helyét a Ferrarinál, hanem a középmezőny végén kullogó Alfa Romeóhoz igazolt. Vettel nem tudja, ő meg tudna-e tenni egy ekkora szintű visszalépést.

„Erre a kérdésre jelenleg még nem tudok választ adni. Legutoljára akkor voltam a mezőny sűrűjében, mikor a karrierem legelején jártam a Toro Rossóval, de két szezon után a Red Bullhoz kerültem. A második évünk hihetetlen volt, a végén már folyamatosan a pontszerzők közt végeztünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: