DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Unalmas ez a karantén

A melbourne-i utazás óta a McLaren versenyzői elővigyázatosságból két hétig nem hagyják el a lakásukat a koronavírus-járvány terjedésére adott reakcióként. Carlos Sainz most az otthonából jelentkezve adott állapotjelentést önmagáról.

Nem sok Formula-1-es versenyző nyilvánult meg a világot sújtó járványhelyzetről az Ausztrál Nagydíj lefújása óta: néhány kézmosó versenyzőn kívül Sainz csapattársa, Lando Norris tűnt a legaktívabbnak, aki a kényszerű otthonmaradást egy szimulátorversenyen való részvétellel színesítette. A McLaren-pilótáknak és az istálló több tagjának amiatt van szüksége ezen óvintézkedésekre, mert Melbourne-ben a csapat koronavírus által fertőzött tagjával érintkezhettek, aki ugyan már tünetmentes, de vele együtt többen sem hagyhatták még el Ausztráliát a fertőzésgyanú miatt.

 00120001_041



Most Sainz küldött egy videóüzenetet az időközben a járvány által egyik legsújtottabbá vált Spanyolországból, hogy csapattársaiba, valamint a világ körül hasonló sorsra jutott követőibe öntsön egy kis erőt.

„Már Spanyolországban vagyok, az otthonomban, és a karantén kényelmét élvezem!” – ironizált a 25 éves pilóta. „Mivel a csapatunk egy tagjának koronavírustesztje pozitív lett Ausztráliában a múlt csütörtökön, ezért szigorú egyéni megfigyelés alá kellett helyeznünk magunkat. Az azóta eltelt néhány nap elég zűrös volt, hiszen újra kellett szerveznem az életem. Persze egy kicsit unatkozok is, de bizonyára így van ez mindenkivel, akinek karanténban kell ülnie. Ugyanakkor próbálom lekötni magam, edzek és olyan dolgokat is csinálok, amelyekre egyébként a rengeteg utazás miatt sohasem lenne időm.”

„Szeretnék innen üzenni és egy nagy ölelést küldeni mindazoknak a csapattagoknak, akik Ausztráliában maradtak. Amint lehetséges kijövünk ebből a karanténból és visszatérünk a munkához, és amint a vírus is lecseng, visszatérünk a versenyzéshez is. Már alig várom, hogy eljöjjön ez a pillanat. Hiányzik a versenyzés, hiányzik, hogy körbeutazzam a világot a csapatommal, de végül ez az egész el fog múlni, csak még egy kicsit ki kell bírnunk. Addig is mindenki maradjon otthon, tartsa magát megfigyelés alatt és foglalja le magát valamivel. Hajrá mindenki, térjünk vissza még erősebben!”

Egyelőre az F1-es csapatok gyárában is eltérő intenzitással zajlik a munka – a 2020-as szezonnyitó időpontja, az idei és a jövő évi naptár bizonytalanságai, na meg az országok különféle egészségügyi előírásai alaposan megnehezítik a tervezést mindenki számára. Jelen állás szerint még nagyjából két és fél hónapot kell várnunk arra, hogy versenyzést láthassunk a Formula-1-es szezonban, hiszen a realista becslések szerint erre május végén vagy június elején kerülhet sor leghamarabb.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: