DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Nyilvánosan kért bocsánatot az F1 vezére

Chase Carey nyílt levélben üzent a rajongóknak, akik úgy érezhették, becsapták őket a szezonnyitó törlésével. A Formula-1 a lehető leghamarabb folytatódni fog – de még nem tudják megmondani, mikor.

Botrányos körülmények között maradt el a szezonnyitónak kitűzött Ausztrál Nagydíj az elmúlt hétvégén: a Formula-1 vezetése és a rendezők az utolsó pillanatban, a pénteki szabadedzések előtt mondták ki a végső szót a lefújásról.

Várhatóan egy darabig még tartani fog az ujjal mutogatás, hogy a folytatásról vagy törlésről szavazó csapatok közül kint múlt a döntés: Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a Ferrari és a Mercedes partnerei kénytelenek voltak úgy voksolni, mint a motorszállítóik, annak ellenére, hogy egyesek inkább versenyeztek volna. Azon viszont nem lehet változtatni, hogy a rajongók – elsősorban a helyszínre elutazók – úgy érezhetik, a bolondját járatták velük és becsapták őket.



A Formula-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey nyilvánosan kért bocsánatot a rajongóktól a következő nyílt levélben:

Kedves F1-es rajongók,

Szeretnénk néhány gondolatot és perspektívát közölni múlt hétről a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Először és elsősorban számunkra az elsődleges a Formula-1-ben érintett rajongók, csapatok és szervezetek, valamint a széles társadalom egészsége és biztonsága.

Bocsánatot kérünk azoktól a rajongóktól, akikre negatív hatással volt a törlés Ausztráliában, valamint a többi verseny halasztása, ami eddig megtörtént. Ezeket a döntéseket a Formula-1-, az FIA és helyi promótereink gyorsan változó és kibontakozó körülmények között hozzák, de úgy gondoljuk, hogy helyesek és szükségesek. Ezen túl azokra is gondolunk, akik már most érintettek, beleértve a Formula-1-es család tagjait.

Tisztában vagyunk vele, hogy mindenki szeretné tudni, mi következik a Formula-1 számára 2020-ban. Nem tudunk pontos válaszokat adni erre ma a helyzet képlékenységéből fakadóan. Azonban tervünk, hogy a 2020-as bajnoki szezon olyan hamar elinduljon, amilyen gyorsan biztonságosan lehetséges. Napi kapcsolatban állunk szakértőkkel és tisztviselőkkel, így mérlegeljük, hogy haladhatunk előre a következő néhány hónapban. Friss hírekkel és részletekkel fogunk ellátni titeket a Formula-1 hivatalos oldalán, amint megtehetjük.

Hálásak vagyunk támogatásotokért és megértésetekért, és a legjobbakat kívánjuk számotokra és családotok számára.

Üdvözlettel,
Chase Carey

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: