DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica szerint is küszködés vár az Alfa Romeóra

A tesztnapot élen záró tartalékpilóta úgy látja, a riválisok sokat fejlődtek, és nehéz lesz harcolni velük. „Több mint két Mercedes lesz az első öt között” – jósolta meg a Racing Point kapcsán.

A téli tesztek alapján szakavatott szemek arra jutottak, hogy az Alfa Romeo Racing lehet a fejlesztési verseny vesztese. Nicholas Latifi, a Williams újonca elejtette, hogy a brit csapat akár a svájciakkal egy szinten lehet. Most Robert Kubica, az Alfa tartalékpilótája beszélt pesszimistán az istálló kilátásairól.

„Nagyon nehéz célról beszélni, mert a helyzet változhat. Reméljük, hogy jobb irányba fog elmozdulni, de ha realista akarok lenni, akkor mást kell mondanom. Nem az Alfa Romeót nézem, hanem a többieket” – mondta a Przeglad Sportowynak Kubica. A lengyel versenyző, aki kétszer fél napot vezetett Barcelonában, egyik alkalommal a köridőlista élén zárt a C39-cel, de mint szavaiból érződik, ez az eredmény közel sem volt reprezentatív.

 



„Úgy érzem, a konkurencia nagyon erős. Remélem, hogy tévedek, de egyes csapatok jelentőset léptek előre, és nehéz lesz harcolni velük” – folytatta a lengyel. A felkészülés során figyelem kereszttüzébe kerülő Racing Pointra ő is úgy tekint, mint a Mercedes klónjára, és egészen kiemelkedő eredményt vár a rivális gárdától. „Szerintem az is előfordulhat, hogy több mint két Mercedes lesz az első öt között.”

A 35 éves pilóta presztízse tagadhatatlanul esett a mezőny végén töltött williamses év után, de Kubica szerint az Alfa Romeo nem ok nélkül szerződtette le a fontos szerepkörbe, amely révén hatása van az autó fejlesztésére is:

„Úgy tűnik, mintha az előző két-három évben topversenyzőként tekintettek volna rám, most viszont az emberek szerint egy másodperccel lassabb vagyok. Talán ez változni fog, mert tényleg nem arról van szó, hogy lassultam volna. A szerepem most teljesen más lesz, mint a versenyzőké. Akik leszerződtettek, nem azt várják, hogy segítsek, hanem azt, hogy a tapasztalatom hozzáadjam a csapat fejlesztéseihez” – beszélt arról Kubica, hogy továbbra sem járt le az ideje az F1-ben, habár szerepe megváltozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: